Την τρίτη κατά σειρά βίαιη προσαγωγή του γιου του βασικού κατηγορούμενου διέταξε το δικαστήριο, αφού και σήμερα δεν προσήλθε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη για την αρπαγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

«Είναι σημαντικός μάρτυρας που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει στην υπόθεση», ανέφερε η Πρόεδρος της έδρας.

Αυτή τη φορά  η προσαγωγή διατάχθηκε να γίνει από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης και όχι από την κρατική Ασφάλεια, καθώς οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτή την υπηρεσία και έχουν κληθεί να τον εντοπίσουν δεν τα έχουν καταφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω μάρτυρας είναι αστυνομικός προς αποστρατεία και τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Για την επόμενη συνεδρίαση έχουν κληθεί να καταθέσουν επιπλέον 4 μάρτυρες. Οι επικεφαλής αστυνομικοί που διεξήγαγαν την έρευνα για την εξαφάνιση του Μάριου το 2012 (αίτημα υπεράσπισης) και ακόμη δύο άνδρες που από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες προέκυψε ότι είχαν συχνή επικοινωνία με τον βασικό κατηγορούμενο το επίμαχο διάστημα (αίτημα πολιτικής αγωγής).

Σήμερα εξετάστηκε ένας αστυνομικός που συμμετείχε στην παρακολούθηση των κατηγορουμένων για την υπόθεση, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι γιοι του βασικού κατηγορούμενου και αστυνομικοί εξετάστηκαν πλημμελώς από τα αρμόδια όργανα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 19 Δεκεμβρίου.