Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η καταδίκη καθαρίστριας από το Πενταμελές Εφετείο Βόλου σε 10ετή ποινή κάθειρξης, η οποία και την «οδήγησε» στη φυλακή. 

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου να τη μελετήσει και ενδεχομένως να κινήσει τις διαδικασίες αναίρεσής της.  

Η κυρία Δημητρίου φέρεται παράλληλα διατεθειμένη να εξετάσει αν συντρέχουν οι λόγοι για τυχόν πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων δικαστών.  

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι συνήγοροι της κατηγορούμενης -δεδομένου του δικονομικού περιθωρίου για την άσκηση αναίρεσης- αναμένεται να προχωρήσουν και στην υποβολή αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής για την κατηγορούμενη. 

Σε αυτή την περίπτωση, η σχετική αίτηση  μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, αποκλειστικά και μόνο με το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης, κατά τροπον ώστε να κρίνει η σύνθεση του εν λογω δικαστηρίου το αίτημα αποφυλάκισης της γυναίκας.