Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του πορίσματος για τον θάνατο του του Ζακ Κωστόπουλου, η υπόθεση κάθε άλλο παρά μοιάζει να φτάνει στο τέλος της.

Όπως αποκάλυψε το πόρισμα των ιατροδικαστών, ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο, που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα.

Μια ημέρα μετά ο δικηγόρος της οικογένειας, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6», έκανε λόγο για 23 χτυπήματα.

Η κυρία Πετσιμέρη σημείωσε, επίσης, ότι «πέραν από το λιντσάριμα έξω από το κοσμηματοπωλείο, ο Ζακ Κωστόπουλος ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικοπυς και δέχθηκε ένα λάκτισμα από διασώστη του ΕΚΑΒ».

«Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο καταλαβαίνετε ότι είναι πέραν, ενώ οι διασώστες του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες με γάζες, μετά από αυτό τον άφησαν ημιθανή στο έδαφος χωρίς να του κάνουν τα δέοντα για την ανάνηψη από τη λιποθυμία. Αφέθηκε στο έδαφος και οδηγήθηκε νεκρός στο ασθενοφόρο, στις 15:04 δεν είχε κανένα ζωτικό όργανο να λειτουργεί» πρόσθεσε η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου.

Σύμφωνα με την ίδια «η οικογένεια απαιτεί να τιμωρηθούν όλοι όσοι έχουν εμπλακεί στο θάνατό του» προαναγγέλλοντας ότι «θα ασκηθούν μηνύσεις κατά όλων των εμπλεκομένων».

Η κυρία Πετσιμέρη διευκρίνισε, τέλος, ότι «είναι ανυπόστατο ότι ο θάνατός του Ζακ προήλθε από κρίση πανικού, ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι ήταν ένα σοκ που υπέστη οργανισμός από τα πολλαπλά χτυπήματα».

«Ημουν εν βρασμώ και έκανα αυτό που νόμιζα»

Την ίδια στιγμή, ο κοσμηματοπώλης, κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο οποίος όπως φαίνεται στα σχετικά βίντεο κλωτσάει τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο, δήλωσε πως βρισκόταν εν βρασμώ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου έξω από το οποίο ο Ζακ Κωστόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή, υποστήριξε πως δεν χτύπησε θανάσιμα τον 33χρονο, ενώ επέμεινε ότι επιχείρησε να τον ληστέψει.

«Τι να πω; Η δικαιοσύνη θα τα δείξει αυτά. Τι λένε, εκείνοι, εντάξει, πολύ καλά, θα τα πούμε εκεί στο δικαστήριο και θα πάρουν τις αποφάσεις οι δικαστές. Αυτό έχω να πω», αναφέρει ο κοσμηματοπώλης και συνεχίζει:

«Όπως έχουν βγάλει αυτοί συμπεράσματα, θα δούμε κι εμείς τα δικά μας συμπεράσματα… Θα δούμε. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα αυτή τη στιγμή, θα το μελετήσουμε το θέμα. Η άποψή τους αυτή μπορεί να είναι έτσι, μπορεί αλλιώς, μπορεί κι αλλιώτικα. Θα το δούμε. Τίποτα δεν μπορούμε να πούμε τώρα. Θα τα πούμε στο δικαστήριο. Εμείς δεν τον χτυπήσαμε θανάσιμα, που λένε ότι τον χτυπήσαμε εμείς».

Ερωτηθείς για τη βίαιη αντίδραση προς τον Ζακ Κωστόπουλο, τον οποίο φαίνεται ξεκάθαρα στα βίντεο να κλωτσάει είπε: «Αντέδρασα, όπως ήταν φυσικό. Εγώ αγανάκτησα και αντέδρασα έτσι. Καλώς, κακώς, δεν έπρεπε. Έγινε… Ήμουν εν βρασμώ και έκανα αυτό που νόμιζα…», ενώ πρόσθεσε πως έχουν γίνει αλλεπάλληλες ληστείες στην περιοχή και στο κοσμηματοπωλείο του.

Στο κανάλι μίλησε και η σύζυγος του κοσμηματοπώλη λέγοντας πως «ο άνθρωπος αντέδρασε όπως θα αντιδρούσατε κι εσείς, όπως θα αντιδρούσα κι εγώ, ο οποιοσδήποτε μετά από πολλοστή φορά που καταστραφήκαμε οικονομικά. Ο άνθρωπος αυτός είναι σε μόνιμη σύγχυση. Με πήρε τηλέφωνο και έκλαιγε και μου είπε ότι έγινε κάτι σοβαρό».