Βολές κατά ριπάς κατά των Μητροπολιτών εξαπολύει μέσω του προσωπικού του ιστολογίου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, αποκαλώντας τους μάλιστα με ειρωνικό τρόπο… «Αγαπούληδες» του Θεού.

«ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΔΙΔΩ ‘’ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ!’’ Και Σας εύχομαι Μετάνοια και Διόρθωση!» δηλώνει χαρακτηρισιτκά, στην «ανοιχτή επιστολή του» προς Αρχιερείς, Ιερείς, Διακόνους και Λαϊκούς.

Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, είχε αποδώσει στην «αθεΐα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα», την τραγωδία με τους 99 νεκρούς από τις φωτιές στο Μάτι, πυροδοτώντας τις έντονες αντιδράσεις άλλων Μητροπολιτών και κληρικών.

Με νέα ανάρτησή του, ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει ονομαστικά τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, που είχε κάνει λόγο για «αμνησία» του, καθώς θυμάται μόνο ό,τι έγινε τα τρία τελευταία χρόνια όπως είπε.

Επίσης αναφέρει ονομαστικά τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμο, που είχε αναφέρει ότι «επινόησε να επιδείξει μια καρικατούρα Εκκλησίας, που δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αμβρόσιου:

«Με τέσσερες  συνεχόμενες αναρτήσεις προσπάθησα να Σας αποδείξω, ότι η τοποθέτησή Σας πάνω στο φλέγον θέμα, εάν και κατά πόσον ο Θεός, ως Παιδαγωγός, ενίοτε γίνεται και Τιμωρός, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ! Μέχρι σήμερα, έστω και με κάποια ιδιωτική – προσωπική επικοινωνία, ανέμενα κάποια ανταπόκριση εκ μέρους Σας, αλλά-δυστυχώς- χωρίς αποτέλεσμα! Ουδείς έξ Υμών, όπως αποδεικνύεται, έχει μετανοήσει για την εις βάρος μου καταγγελία του, όπως π.χ. ότι λέγω ‘’καρικατούρες’’, ή το ακόμη χειρότερο, ότι εκφράζω ‘’τις απόψεις του Σατανά, του Αντιχρίστου’’!!!!» τονίζει και συνεχίζει:

«Σας συγχωρώ από τα βάθη της αμαρτωλής ψυχής μου! Να γνωρίζετε όμως ότι άλλος περισσότερο και άλλος ολιγότερο εξ Υμών διαστρέφετε το περιεχόμενο της Πίστεώς μας. Με την σημερινή ανάρτησή μου σταματώ πια την προσπάθεια να Σας πείσω!»

»Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, μερικοί δε νεώτεροι εξ Υμών να μάθετε, ότι στούς μεγαλυτέρους μας πρέπει να εκφραζόμεθα με κάποια ευγένεια, με κάποια ταπείνωση, με κάποια ανοχή!» σημειώνει σκωπτικά ο κ. Αμβρόσιος».

«Με ακούτε Σεβασμιώτατε Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμε ‘’για τίς καρικατούρες’’ μου και Σείς, Σεβασμιώτατε Ιωαννίνων κ. Μάξιμε, για την ‘’αμνησία’’ μου; Σας μνημονεύω ονομαστικώς όχι από μνησικακίαν, αλλά για να Σας αποδείξω, ότι δεν πάσχω ακόμη από αμνησίαν! Με την Χάριν του Κυρίου συμπληρώνονται σήμερα σαράντα χρόνια της ταπεινής μου διακονίας ως Μητροπολίτου της ιστορικής ταύτης Μητροπόλεως. Ευγνωμονώ τόν Κύριόν μου» ολοκληρώνει.