Σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η γενική γραμματεία Πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής για τα ζώα συντροφιάς, παρευρέθη την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα δικαιώματα, με τη φροντίδα των ζώων, των ζώων συντροφιάς, αρχίζουν να μπαίνουν στον δημόσιο διάλογο, και αφορούν ειδικά τη νέα γενιά.

«Είμαι λοιπόν, εδώ, όχι μόνο για να στηρίξω με την παρουσία μου αυτή τη δράση, της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για έναν ακόμα λόγο ο οποίος είναι πάρα πολύ απλός: αγαπώ πολύ τα ζώα. Αλλά ταυτόχρονα δεν έχω την απαίτηση από όλους τους συμπολίτες μου να αγαπούν τα ζώα όσο τα αγαπώ εγώ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Έχω όμως την απαίτηση να τα σέβονται ως έμβια όντα τα οποία έχουν και αυτά τον δικό τους συναισθηματικό κόσμο».

«Καταγράφω καταρχάς ως πρώτη κεντρική προτεραιότητα την ανάγκη για έναν ουσιαστικό εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου που διέπει το πλαίσιο προστασίας των ζώων στην πατρίδα μας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι δέσμευση μου εντός των πρώτων έξι μηνών της νέας διακυβέρνησης -εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες να κυβερνήσουμε τη χώρα- η Ελλάδα να αποκτήσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο το οποίο δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα πιο προχωρημένα νομικά πλαίσια τα οποία έχουν σήμερα σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο φορολόγησης των ζώων συντροφιάς. «Η ιδιοκτησία ενός ζώου δε μπορεί να αποτελεί φορολογικό τεκμήριο. Αυτό, λοιπόν, το δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά. Έχουν φορολογηθεί τα πάντα, ας μη φορολογήσουμε και τα ζώα συντροφιάς. Αυτό το ξεχνάμε τελείως. Δεν πρόκειται να υπάρχει καμία τέτοια ρύθμιση, ούτε καμία τέτοια υπόνοια ρύθμισης στο φορολογικό πλαίσιο το οποίο θα εισάγουμε εμείς» είπε.