«Χαρακτήρα και καρδιά» έδειξε στο Μόναχο ο Ολυμπιακός, που έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ και κατάφερε να επικρατήσει των Γερμανών με 72-62 για την 8η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν έτσι στις επιτυχίες μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες και πλέον πηγαίνουν με καλή ψυχολογία στο πολύ μεγάλο ματς της Πέμπτης με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να φύγουν νικητές από το Μόναχο γιατί ευτύχησαν να έχουν σε πολύ καλή βραδιά τους ψηλούς. Μιλουτίνοφ και Λεντέι (ειδικά ο δεύτερος) έκαναν ότι ήθελαν στο καλάθι της Μπάγερν και οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε μια πολύ σημαντική επιτυχία.

Θα πρέπει μάλιστα εδώ να σημειωθεί πως οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν το ματς μέσα από την πολύ καλή άμυνα τους κι αυτό είναι σίγουρα ένα στοιχείο που ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Μιλουτίνοφ ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στα δύο πρώτα δεκάλεπτα και είναι σημαντικό να επισημανθεί πως ο Σέρβος πέτυχε και το πρώτο του τρίποντο στην Ευρωλίγκα, σουτάροντας από τα δέκα μέτρα.

Οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να έχουν σε πολύ καλή βραδιά και τον Λεντέι, ο οποίος έδωσε πολλές μάχες και στις δύο ρακέτες και μάλιστα κέρδισε τις περισσότερες. Δεν είναι μόνο ότι φόρτωσε με πόντους το καλάθι της Μπάγερν αλλά αυτή την φορά βοήθησε σημαντικά και στην άμυνα.

Καθοριστικοί στο τέλος Στρέλνιεκς και Σπανούλης

Θα πρέπει βέβαια να σταθεί κάποιος και στην πολύ σημαντική προσφορά του Στρέλνιεκς και του Σπανούλη στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Ο Λετονός πήρε προσπάθειες κι έβαλε μεγάλα καλάθια όπως και ο Σπανούλης. Ήταν μια εμφάνιση που την είχε ανάγκη για ψυχολογικούς λόγους ο Στρέλνιες καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο γκαρντ των πειραιωτών προέρχεται από τραυματισμό.

Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα αλλά αυτό που «έκαιγε» τούτη την ώρα τους πειραιώτες ήταν η νίκη και είναι πολύ σημαντικό ότι οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους.