Το όνειρο της πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χάθηκε για την Εθνική Ελπίδων. Μετά την ήττα στην Τούμπα με 1-0, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε και επί αυστριατικού εδάφους με το ίδιο σκορ κι έτσι αποκλείστηκε.

Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη είχε καλή παρουσία στο πρώτο μέρος, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει. Ένα γρήγορο γκολ όμως στις αρχές του δεύτερου μέρους (51’) την απογοήτευσε με αποτέλεσμα να μην απαντήσει ποτέ.

Με τέσσερις αλλαγές η 11άδα
Σε σχέση με το ματς της Τούμπας, ο Αντώνης Νικοπολίδης, κατέβασε 11άδα με τέσσερις αλλαγές. Ο Ευθύμης Κουλούρης, έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ στο βασικό σχήμα χρησιμοποιήθηκαν οι Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Λάμπρου, αντί των Νικολάου, Τσιμίκα και Χατζηγιοβάνη.

Μεγάλες ευκαιρίες η Ελλάδα, σπουδαία επέμβαση ο Κότσαρης
Στο πρώτο μέρος η Εθνική μας είχε πάθος, είχε καλύτερη εικόνα από τον αντίπαλό της και 4-5 καλές στιγμές, κυρίως από στημένες φάσεις (με κορυφαίους τους Κουλούρη και Λάμπρου), όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ηδη στα πρώτα οκτώ λεπτά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε δύο καλές στιγμές με ισάριθμες κεφαλιές των Πασαλίδη (5’) και Λάμπρου (8’).

Μετά το 15λεπτο οι αυστριακοί ισορρόπησαν, κράτησαν περισσότερο τη μπάλα και κέρδισαν 4-5 κόρνερ, χωρίς όμως να απειλήσουν με κλασικές ευκαιρίες ως το 42’. Σε εκείνο το λεπτό, η άμυνα μας… κοιμήθηκε, με τον Βέμπερ να σουτάρει από το δεύτερο δοκάρι (μετά από εκτέλεση φάουλ) και τον Κότσαρη να κρατά το μηδέν, με εξαιρετική επέμβαση του αριστερού του χεριού!

Νωρίτερα, η Ελλάδα είχε την κατοχή και κάποια επιθετικά ξεσπάσματα κατά διαστήματα τα οποίο δεν μετουσίωσε σε γκολ.

Οι παίκτες του Νικοπολίδη άγγιξαν το γκολ στο 26’ (κεφαλιά Καραχάλιου από κόρνερ), στο 27’ (λόμπα Λάμπρου), αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά το ημίωρο ο ρυθμός τους έπεσε και δεν «ενόχλησαν» με προϋποθέσεις την αντίπαλη εστία.

«Ψυχρολουσία» και απογοήτευση…
Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, αλλά με τις δύο πρώτες κάρτες να βγαίνουν από το τσεπάκι το διαιτητή ως το 50’ δείγμα του πάθους των 22 παικτών.

Από τη δεύτερη, που ήταν λόγω σκληρού φάουλ εις βάρος του Γαλανόπουλου προέκυψε και το γκολ των αυστριακών. Ο Γκρμπιτς εκτέλεσε αριστοτεχνικά, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κότσαρη που έπεσε, αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει (1-0).

Μετά το γκολ η εικόνα του ματς άλλαξε. Οι διεθνείς μας απογοητεύθηκαν, με αποτέλεσμα η Αυστρία να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, να ελέγχει τον ρυθμό και να είναι πιο επικίνδυνη.

Αντιθέτως η Ελλάδα έχασε μέτρα και παρά τις αλλαγές του Νικοπολίδη που πέρασε τους Χατζηγιοβάνη, Ανδρούτσου, και Κωτσόπουλου (έπαιξε στην επίθεση με τον Κουλούρη) στο ματς, το σκορ δεν άλλαξε…

Έτσι η Αυστρία κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να προκριθεί στα τελικά του Euro, σε επίπεδο Ελπίδων.

Γκολ: 51’ Γκρμπιτς
Κίτρινες: 48’ Λίνχαρτ, 86′ Λάιμερτ – 50’ Γαλανόπουλος

ΑΥΣΤΡΙΑ: Σλάγκερ, Ίνγκολιτς, Πος, Βέμπερ, Ούλμαν, Λιούμπιτς, Λίνχαρτ, Κ. Μπάουμγκάρντερ (71’ Χόρβαθ), Λάιμερτ, Βολφ (89′ Ντάνσο), Γκρμπιτς (60’ Κβάσινα).

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Πασαλίδης, Χατζηδιάκος, Κυριακόπουλος, Καραχάλιος, Γαλανόπουλος (80’ Κωτσόπουλος), Λάμπρου (57’ Χατζηγιοβάνης), Μπουζούκης (65’ Ανδρούτσος), Λημνιός, Κουλούρης.