Μία ιδιότυπη …ασύμμετρη απειλή για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου , είχε συνεκτιμήσει στα μέτρα ασφαλείας της η ΕΛΑΣ!  Σε μία επίδειξη προνοητικότητας  αλλά και του φόβου που υπήρχε για το απρόοπτο η ΕΛΑΣ μελέτησε ένα ακραίο ενδεχόμενο κι έδωσε προτεραιότητα σ ένα …δυσώδες σενάριο ένοπλης επίθεσης. Κι αυτό  δεν ήταν άλλο από  έκρηξη βόμβας σε έναν «ευαίσθητο» στόχο : μία από τις 20 χημικές  τουαλέτες που θα χρησιμοποιούσαν οι αστυνομικοί στην διάρκεια της κρίσιμης ημέρας!

Σε  έγγραφο που συντάχθηκε στις 15 Νοεμβρίου  για την διοικητική μέριμνα του προσωπικού της ΓΑΔΑ κι άλλων υπηρεσιών που θα συμμετείχαν στα μέτρα ασφαλείας υπήρχε κι ένα ειδικό  κεφάλαιο  για τις  «ανάγκες υγιεινής διατιθέμενου προσωπικού» προσδιορίζεται ότι σε 10 σημεία της Αθήνας  θα λειτουργούσαν 20 χημικές τουαλέτες. Ωστόσο στην συνέχεια του έγγραφου ορίζονται οι λόγοι της μεγάλης επιφυλακής «οι ευρισκόμενοι στα ανωτέρω σημεία επικεφαλής  αξιωματικοί  στατικών  δυνάμεων τάξης να μεριμνήσουν για την συνεχή επιτήρηση αυτών , προς αποτροπή έκνομων ενεργειών σε βάρος τους (…) και ιδίως για την πιθανή προσέγγιση από αγνώστους και τυχόν τοποθέτηση υπόπτων αντικειμένων»!

Καθότι σύμφωνα με το σκεπτικό του εγγράφου οι επικεφαλής αξιωματικοί θα έπρεπε να είχαν δύο «μέτωπα»  που έπρεπε να επιτηρούν : τους αναρχικούς και τις τουαλέτες. Καθώς κι ότι η αυτοάμυνα των αστυνομικών -σύμφωνα και με   την πρόσφατη δήλωση της υφυπουργού Δημόσιας Τάξης κ Κ.  Παπακώστα- δεν κάλυπτε τους χρήστες των χημικών τουαλετών. Χρειαζόταν φρούρηση κι επιτήρηση  κι από άλλους ενστόλους…

Οι φόβοι, πάντως για ένα τέτοιο ενδεχόμενο   δεν επαληθεύθηκαν. Μπορεί να έγιναν εκτεταμένες ζημιές στο κέντρο της Αθήνας από ανεξέλεγκτους αντιεξουσιαστές  όμως ένα τέτοιου είδους κτύπημα στα μετόπισθεν της ΕΛ.ΑΣ δεν υπήρξε ποτέ…..