Μήνυμα στην Ιεραρχία για την πρόταση συμφωνίας μεταξύ Τσίπρα – Ιερώνυμου έστειλεο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι θα ακολουθήσει διάλογος για το θέμα, ωστόσο, όπως είπε, η τελική απόφαση ανήκει στον πρωθυπουργό της χώρας.

Η κυβέρνηση, ανέφερε, προσπαθεί να επιλύσει  ένα ζήτημα που είναι σε εκκρεμότητα για 80 χρόνια. «Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον υπουργό Παιδείας να ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο. «Οι τελικές αποφάσεις όμως θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό όταν έρθει η κατάλληλη ώρα».

« Θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε πτυχές της πρότασης που δεν έγιναν κατανοητές. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας στους κληρικούς. Δεν είχαμε δώσει την αίσθηση ότι τίθεται εν κινδύνω το μισθολογικό καθεστώς ή η θέση των 10.000 ιερέων. Είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε όλες τις διαβεβαιώσεις και σε νομοθετικό επίπεδο, ώστε να μην υπάρχει αυτή η ανασφάλεια. Δεν ήταν λογική η ανασφάλεια των κληρικών» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.