Η ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα της Α1 είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει εξελίξεις σε ότι αφορά την δομή του ερυθρόλευκου ρόστερ. Εδώ πλέον το θέμα δεν είναι αν ο Ολυμπιακός θα πάρει παίκτη, το ζήτημα είναι ποιος θα είναι αυτός με τα πρώτα ονόματα να έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους. Είναι λοιπόν δεδομένο πως η ομάδα του λιμανιού θα πάρει παίκτη για να ενισχύσει την περιφέρεια της.

Ο Μπλατ θεωρεί πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση στην περιφέρεια με παίκτη που θα «κουμπώσει» με τους υπόλοιπους κοντούς. Δεν είναι εύκολο αυτή την στιγμή να βρεθεί η ιδανική λύση αλλά ο προπονητής των πειραιωτών αποφασίζει να πάρει γρήγορα την σχετική απόφαση. Ο Μπλατ δεν θέλει να χαθεί χρόνος και γι’ αυτό τον λόγο επιθυμεί να κλείσει το θέμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Βεβαίως αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η κουβέντα που άνοιξε για τα καλά αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ δεν πρέπει να επηρεάσει την συγκέντρωση των παικτών του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι δίνουν αυτή την εβδομάδα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια, αρχής γενομένης με την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπάγερν. Το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τους πειραιώτες και για να φτιάξει η ψυχολογία των παικτών του Μπλατ χρειάζονται νίκες. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι ερυθρόλευκοι και πρέπει να «γυρίσουν το κουμπί». Μια νίκη στο Μόναχο θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ομάδα του Πειραιά και μια ψυχολογική «ένεση» ενόψει του πολύ μεγάλου αγώνα της Πέμπτης απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτό που προέχει τούτη την ώρα πάντως για τους ερυθρόλευκους είναι το παιχνίδι με την Μπάγερν κι εκεί πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους. Ο αγώνας με την Ρεάλ είναι την Πέμπτη και θα είναι μεγάλο λάθος αν ο Μπλατ και οι παίκτες του έχουν στο μυαλό τους την «βασίλισσα». Ούτε βέβαια πρέπει να σκέφτονται τα μεταγραφικά σενάρια και τα όσα γράφονται για αλλαγές και προσθήκες στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Κι επειδή κάποιοι θέλησαν να βγάλουν «τελειωμένο» τον Ολυμπιακό πριν βγει ο Νοέμβρης, καλό θα είναι να υπενθυμίσουμε ότι οι κούπες κρίνονται τον Μάιο και τον Ιούνιο. Η ομάδα του Ολυμπιακού (προπονητής και παίκτες) χρειάζεται την στήριξη των φιλάθλων σε μια σεζόν που δεν είναι εύκολη. Και είναι σίγουρο πως ούτε ο Μπλατ έγινε κακός προπονητής μετά από δυο ήττες στο ΟΑΚΑ ούτε οι επιλογές του πρέπει να «καούν» επειδή δεν βγήκαν στην ομάδα κάποια πράγματα σε δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και θα φανεί στην πορεία της σεζόν ότι έχει δυνατότητες να πετύχει πολλά. Μπορεί αυτή την στιγμή οι φίλοι των ερυθρόλευκων να αισθάνονται πικραμένοι από τις δύο ήττες στα ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει να είναι στο πλευρό της ομάδας τους. Είναι σίγουρο πως αυτό θα κάνουν και τώρα. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η νίκη στον αγώνα με την Μπάγερν. Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει στο Μόναχο τότε θα πάει με άλλον «αέρα» στην μεγάλη μάχη με την Ρεάλ Μαδρίτης.