Μπόλονι: Ο ΠΑΟΚ μπορεί με την Τσέλσι, όπως με την Τότεναμ

Ο Ρουμάνος τεχνικός θυμήθηκε το σπουδαίο διπλό του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο επί της Τότεναμ

Μπόλονι: Ο ΠΑΟΚ μπορεί με την Τσέλσι, όπως με την Τότεναμ

Ο Ρουμάνος τεχνικός θυμήθηκε το σπουδαίο διπλό του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο επί της Τότεναμ

Το highlight της καριέρας του Λάσλο Μπόλονι στον ΠΑΟΚ ήταν το διπλό μέσα στο Λονδίνο επί της Τότεναμ με 2-1 στα τέλη Νοεμβρίου του 2011. Τώρα 7 χρόνια μετά μίλησε στη Metrosport για εκείνη τη σπουδαία νίκη που συνοδεύτηκε και από μία πρόκριση και έστειλε τις ευχές του για μια ανάλογη επιτυχία απέναντι στην Τσέλσι.

Αρχικά ο Ρουμάνος τόνισε: «Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά να συμβούν. Αρκεί να το πιστέψεις και να διεκδικήσεις την νίκη. Όπως το 2011 είχαμε κερδίσει την Τότεναμ, κάτι που δεν το πίστευε κανείς πριν από το παιχνίδι, έτσι και τώρα, όλα είναι πιθανά. Ειλικρινά εύχομαι τα καλύτερα για τον ΠΑΟΚ. Εύχομαι να κερδίσει μία πολύ ισχυρή ομάδα όπως είναι η Τσέλσι για να προκριθεί στη επόμενη φάση του Europa League».

-Τι θυμάστε περισσότερο από εκείνη τη μεγάλη βραδιά στο Λονδίνο και την νίκη σας επί της Τότεναμ;

«Είναι μία αξέχαστη εμπειρία. Είχαμε πολλούς φανατικούς φιλάθλους στο γήπεδο που μας υποστήριξαν. Περισσότεροι από 5.000 οπαδοί μας ήταν εκεί. Το γήπεδο ήταν φανταστικό και θυμάμαι πως ο Παντελής (σ.σ. Κωνσταντινίδης) είχε κάνει μία πολύ καλή κατασκοπεία. Είχαμε θέσει το ερώτημα, πριν από το ματς, αν θα παίξουν στη βασική ενδεκάδα ο Μόντριτς και ο Μπέϊλ (αργότερα μετακινήθηκαν στην Ρεάλ). Ήταν ένα στοίχημα για εμάς, γιατί έπρεπε να προετοιμάσουμε σωστά την ομάδα. Θυμάμαι πως τις τελευταίες ημέρες πριν από τον αγώνα, δουλέψαμε πολύ στις λεπτομέρειες».

«ΕΝΙΩΣΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΚΟΛ»

Ο Μπόλονι δήλωσε πως και ο ίδιος εξεπλάγην ευχάριστα από τα δύο γρήγορα γκολ που πέτυχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ (Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης) μετά από εξαιρετικούς συνδυασμούς: «Είχαμε προετοιμάσει την ομάδα βάζοντας και νέους παίκτες και δεν περίμενα πως θα βάζαμε γκολ από τα πρώτα λεπτά. Θυμάμαι πως ακόμη και ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο Ζαγοράκης εξέφραζε την έκπληξή του γιατί αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε νέους παίκτες, σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Τότε είχα βάλει τον Σταφυλίδη, τον Γεωργιάδη, τον Αθανασιάδη. Θυμάμαι πως ο Λίνο δεν μπορούσε να παίξει, είχαμε μία απώλεια. Προηγηθήκαμε με 2-0, δεχθήκαμε μεγάλη πίεση, παρά το γεγονός ότι μείναμε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Σταφυλίδη. Ο οποίος δεν έφταιγε για το λάθος που είχε γίνει, με αποτέλεσμα να δεχθεί μία αυστηρή κόκκινη κάρτα. Έφταιγε ο τερματοφύλακας μας (σ.σ. Χαλκιάς). Αντέξαμε, στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε την τακτική μας και δικαιωθήκαμε».

«ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ»

Ο Μπόλονι δήλωσε ακόμη για εκείνο το παιχνίδι: «Οι παίκτες μου έπαιξαν σαν λιοντάρια, είχαν από 10 καρδιές ο κάθε ένας. Ήταν μία συγκλονιστική εμφάνιση και πολύ μεγάλη νίκη. Εμείς αποκλείσαμε την Τότεναμ και έμεινε εκτός η Αγγλική ομάδα. Ήταν τρομερό. Θυμάμαι πως όταν φθάσαμε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, γνωρίσαμε την αποθέωση από χιλιάδες φιλάθλους μας».

«ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ»

Από τον Λάσλο Μπόλονι ζητήθηκε να κρίνει την πορεία του συμπατριώτη του Ράζβαν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, που είναι πρώτος και αήττητος στο Πρωτάθλημα. Και είπε τα εξής: «Σέβομαι και εκτιμώ τον Λουτσέσκου. Του εύχομαι τα καλύτερα, να πετύχει όλους τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ».

«ΜΕΓΑΛΟ ΚΛΑΜΠ Ο ΠΑΟΚ»

Ο Μπόλονι δεν ξεχνά τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του και τονίζει: «Είναι πολύ μεγάλο κλαμπ ο ΠΑΟΚ. Από τότε που ήμουν προπονητής καταλάβαινες την δυναμική του, εξαιτίας και του κόσμου του. Η Θύρα 4 είναι πάντα στην καρδιά μου. Τα παιδιά από τη Θύρα 4 με στήριξαν και ειλικρινά τους ευχαριστώ για όλη αυτή τη συμπαράσταση τους. Ακόμη και σήμερα, έχω ένα μπλουζάκι που μου είχαν δώσει με το σήμα της Θύρας 4. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι συγκλονιστικός, μόνο όταν τον ζεις από κοντά καταλαβαίνεις τη δυναμική του. Ίσως είναι οι πιο δυναμικοί οπαδοί στην Ευρώπη. Σίγουρα η μεγάλη δύναμη του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του».

Τέλος ρωτήθηκε αν θέλει να σχολιάσει την πορεία του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα και απάντησε ως εξής: «Εύχομαι ο ΠΑΟΚ να πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.