«Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν πραγματικά προβλήματα και περιστατικά, αλλά αρνούμαι την εικόνα που παρουσιάζεται σα να σκηνοθετούμε Μπεν Χουρ…», είπε για τα φαινόμενα ανομίας η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη (ΝΔ) και της Εύης Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ). Η κυρία Γεροβασίλη διαφώνησε με την εικόνα ότι η Αθήνα «είναι άντρο ανομίας που κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια» και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δημιουργεί κλίμα: «Καταλαβαίνω αδιέξοδα πολιτικά διότι δεν σας βγήκε τίποτα -βγήκαμε από τα μνημόνια, οι συντάξεις δεν κόπηκαν κλπ. Όμως υπάρχει και η πραγματικότητα», είπε.

Όσον αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο, η υπουργός υπερασπίστηκε το ισχύον καθεστώς, το οποίο, όπως δήλωσε, «θα συνεχίσουμε», κάνοντας σαφές ότι «δεν εγκαθιστούμε καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια». Αναφορικά με το ισχύον νομικό καθεστώς, είπε ότι «απλώς η αστυνομία δεν μπαίνει ελεύθερα -εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τον νόμο». «Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λειτουργούμε και θα λειτουργήσουμε», πρόσθεσε, σημειώνοντας μάλιστα ότι η κατάργηση του ασύλου δεν έλυσε τα προβλήματα.

«Υπήρχαν καταλήψεις, καταστροφές και παραβατικότητα. Την περίοδο που δεν υπήρχε άσυλο σχηματίστηκαν πολλές δικογραφίες για ναρκωτικά. Δεν είναι το άσυλο που μας προκαλεί πρόβλημα. Η ΕΛ.ΑΣ. παρεμβαίνει πάντα όταν έχει την παραγγελία από τις πρυτανικές αρχές. Η παραβατικότητα δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την κατασταλτική δράση της αστυνομίας. Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε μεθοδικά τα προβλήματα αυτά», ανέφερε. Πάντως έστειλε και ένα μήνυμα προς τον «Ρουβίκωνα» η κυρία Γεροβασίλη, λέγοντας ότι με την άποψη ότι «όποιος δεν πιστεύει την δική τους αλήθεια τότε θα τους επιβληθεί με την βία, είμαι κάθετα αντίθετη».