Την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις για την Ελλάδα στις 21 Νοεμβρίου, όταν η Κομισιόν θα παρουσιάσει την έκθεσή της για τη χώρα μας στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, εμφανίστηκε ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο δήλωσε αισιόδοξος πως η Αθήνα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στην περίοδο μετά από το πρόγραμμα.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Μ. Σεντένο επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι ανάμεσα στις χώρες που έχει λάβει γράμμα από την Επιτροπή σχετικά με τον προϋπολογισμό της.

Επεσήμανε δε, ότι οι θεσμοί έχουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την τήρηση των δεσμεύσεων της και τις επόμενες χρονιές, ώστε η χώρα να καταστεί success story.

«Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία και θα εκπληρωσει τις δεσμεύσεις της για το επόμενο και τα επόμενα έτη έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει πραγματικά ένα success story στο μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Π. Μοσκοβισί, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι θετική η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Ο ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι την Τετάρτη η Κομισιόν θα παρουσιάσει την έκθεση της για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, σημειώνοντας ότι «δεν θέλω να μιλήσω σήμερα για τα συμπεράσματα της έκθεσης».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «πρώτον, η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ήταν εξαιρετικά θετική και δεύτερον, μην περιμένετε κάποια άσχημη έκπληξη στην έκθεση, δεν θα υπάρχει».