Δεκάδες οι νεκροί, πάνω από 1.000 οι αγνοούμενοι από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Ο αριθμός των αγνοουμένων εξαιτίας της πλέον φονικής στην ιστορία της πολιτείας δασικής πυρκαγιάς αυξήθηκε σε κατά 265 άτομα μέσα σε λίγα 24ωρα

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων από την πυρκαγιά που σαρώνει τη βόρεια Καλιφόρνια, με τις αμερικανικές αρχές να εντοπίζουν τα λείψανα άλλων πέντε θυμάτων.

Μέχρι τώρα τα θύματα από την πυρκαγιά Camp Fire έχουν φτάσει στα 76 στην Κομητεία Μπιουτ, δήλωσε πριν από λίγο ο σερίφης της εν λόγω κομητείας, ο Κόρι Χόνι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων εξαιτίας της πλέον φονικής στην ιστορία της πολιτείας δασικής πυρκαγιάς αυξήθηκε σε 1.276 (ή κατά 265 άτομα) από την Παρασκευή. Ο Χόνι συμπλήρωσε πως 714 άνθρωποι που είχαν κηρυχθεί αγνοούμενοι βρέθηκαν ζωντανοί και αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο των προσώπων η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη, αριθμός αυξημένος κατά 385 από την Παρασκευή.

Παράλληλα, ο νέος απολογισμός που έδωσε ο σερίφης της κομητείας Μπιουτ ανεβάζει το συνολικό αριθμό των νεκρών από τις πυρκαγιές στην πολιτεία της Καλιφόρνιας σε τουλάχιστον 79, καθώς η πυρκαγιά που αποκαλείται από τις Αρχές Woolsey στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk