O Γιάννης Σφαιρόπουλος και επίσημα ο νέος προπονητή της Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς η ισραηλινή ομάδα ανακοίνωσε την πρόσληψή του.

Ο έλληνας προπονητής, θα διαδεχθεί στην «ομάδα του λαού» τον Νέβεν Σπάχια στον πάγκο των πρωταθλητών Ισραήλ, επιχειρώντας να αναστρέψει αρνητικά αποτελέσματα και εικόνα, καθώς η Μακάμπι ξεκίνησε με έξι ήττες σε επτά ματς στην Euroleague.

«Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα είναι ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν και ζήτησε να έρθει με έναν βοηθό του. Θα είναι στον πάγκο της ομάδας στο επόμενο (20/11) παιχνίδι με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Ο 51χρονος προπονητής από την Ελλάδα, είχε οδηγήσει δύο φορές τον Ολυμπιακό στο Final 4 της Ευρωλίγκας, και ήταν βοηθός προπονητή στο Χιούστον, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Εθνικής Ελλάδας», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Από την πλευρά του ο έλληνας τεχνικός δήλωσε υπερήφανος για την συνεργασία του με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

«Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι μέλος ενός τόσο μεγάλου συλλόγου με μια λαμπρή παράδοση, και θα ενταχθώ στην οικογένεια της Μακάμπι», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Σφαιρόπουλου, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Άμεσος συνεργάτης του 51χρονου κόουτς θα είναι ο 45χρονος Βασίλης Γεραγωτέλης, με τον οποίο συνεργάστηκαν παλαιότερα στον Ολυμπιακό.