Σύμφωνα με το καθιερωμένο «πρόγραμμα» των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο κύλησε και η χθεσινή ημέρα, με την πορεία να ξεκινά από την Πατησίων και να καταλήγει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας και για περισσότερες από πέντε ώρες, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων.

Δεκάδες άτομα, που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη κτιρίου του ΕΜΠ πριν την πορεία του Σαββάτου, χρησιμοποίησαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως ορμητήριο για τις επιθέσεις τους στις αστυνομικές δυνάμεις. Πετούσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς, με τους τελευταίους να κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. για να περιορίσει τη δράση των κουκουλοφόρων έξω από το Πολυτεχνείο, επιστράτευσε δύο υδροφόρες, κάνοντας ρίψεις νερού αρκετές φορές έξω από την κεντρική είσοδο του ιδρύματος.

Δεκαεννέα συλλήψεις

Ο απολογισμός των γεγονότων από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας στο τέλος της ημέρας έκανε λόγο για 19 συλλήψεις, 13 από το χώρο του Πολυτεχνείου και έξι από την περιοχή των Εξαρχείων.

Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Δημοσιεύτηκε από Dionisis Vithoulkas στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Ενταση στα Εξαρχεια

Δημοσιεύτηκε από Dionisis Vithoulkas στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018