Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τη συγκάλυψη του σκανδάλου ΔΕΠΑ εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση, ζητώντας απαντήσεις τόσο από τα πρόσωπα που φέρονται –σύμφωνα με τις δηλώσεις του Θεόδωρου Κιτσάκου- να έχουν σχέση με το θέμα, όσο και από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Μετά και τη δημοσίευση των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΑ σε κυριακάτικες εφημερίδες καθίσταται πλέον σε όλους ξεκάθαρο ότι ηθικοί αυτουργοί αυτού του πολύ σοβαρού σκανδάλου για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις είναι κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας:
«Συγκεκριμένα, οι κ. Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σκουρλέτης, Σταθάκης, Τζάκρη και Πιτσιόρλας κατονομάζονται δημόσια από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Θεόδωρο Κιτσάκο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι στιγμής κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε, καλούνται να πάρουν άμεσα θέση γύρω από αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση που έχει ζημιώσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τη ΔΕΠΑ και τελικά τους Έλληνες φορολογούμενους».

«Ο κ. Τσίπρας που έκανε πως δεν άκουσε όσα του είπε πριν από λίγες ημέρες από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τους χειρισμούς του κ. Κιτσάκου και των υπουργών του» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να διευκρινίσει αν γνώριζε ο ίδιος τους χειρισμούς του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ τους οποίους καθ’ ομολογία του κ. Κιτσάκου ενέκριναν οι υπουργοί του.

«Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Κιτσάκο, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν και διευθυντής της ELFE, έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος τόσο για τη διόγκωση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ, της εταιρείας δηλαδή στην οποία εργαζόταν πριν γίνει επικεφαλής της ΔΕΠΑ, όσο και για την απόπειρα παράνομης ανταλλαγής ακινήτων έναντι χρέους προς όφελος της ELFE» τονίζουν από την Πειραιώς, υπογραμμίζοντας ότι το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ προστίθεται σε μια μακρά αλυσίδα σκανδάλων -από τα βλήματα του κ. Καμμένου μέχρι τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα- που δείχνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν είναι μόνο επιζήμια για τον τόπο και τους πολίτες, αλλά και βαθύτατα διεφθαρμένη, όπως άλλωστε αποδεικνύουν όλες αυτές οι δυσώδεις υποθέσεις.

«Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες απαιτούν να γίνει γνωστή η αλήθεια. Και οι υπεύθυνοι να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.