Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου θα οδηγηθούν ενώπιον της 3ης Ειδικής Ανακρίτριας για να απολογηθούν οι τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών, που εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένες κινήσεις της αμερικανικής DEA, της ΕΛΑΣ και αστυνομικών Αρχών κυρίως στη Λατινική Αμερική.

Οι τρεις συλληφθέντες, θεωρούμενοι ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, η οποία ετοιμαζόταν να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών από τον Ισημερινό στην Αυστραλία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις απολογίες τους, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- ο ένας από αυτούς αρνείται όσα του αποδίδονται στο κατηγορητήριο για διακίνηση ναρκωτικών. Οι άλλοι δύο φέρονται να επικαλέστηκαν στους αστυνομικούς, δικαίωμα σιωπής.

Ο κατηγορούμενος που απάντησε σε ερωτήσεις των αστυνομικών, ιδιοκτήτης καφετέριας, φέρεται να ισχυρίζεται πως η εμπλοκή του στην οργάνωση ήταν ότι ταξίδεψε στο Εκουαδόρ για μεταφορά κακάο, όπου του ζητήθηκε από αυτούς που συνάντησε, ως χάρη, να φωτογραφίσει ένα σκάφος και να δώσει τις φωτογραφίες στον αλβανικής καταγωγής, νυν συγκατηγορούμενο του, αλλά και να του προτείνει κάποιον σκίπερ. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι τον πίεζαν να βρει δικηγόρο και να τους φτιάξει «ελληνικά χαρτιά». Ακόμη, φαίνεται να είπε πως όταν γύρισε στην Ελλάδα άρχισε να απομακρύνεται από αυτούς, καθώς άρχισε να υποψιάζεται πως με το επίμαχο σκάφος δεν θα γινόταν μεταφορά κακάο αλλά ναρκωτικών. Το ίδιο, όπως υποστηρίζει, του συνέστησε και ο συγκατηγορούμενος του, έμπορος αυτοκινήτων, με τον οποίο συνεργαζόταν.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του εμπόρου αυτοκινήτων, Σάκη Κεχαγιόγλου, ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες.