Σύμμαχος του… στυλ γίνεται η Metavallon VC, το νέο επενδυτικό σχήμα επιχειρηματικών κεφαλαίων, ύψους 32 εκατ. ευρώ. Οπως ανακοίνωσε, συμμετέχει ως κύριος επενδυτής στο seed round αξίας 600.000 δολαρίων της εταιρείας Intelistyle. Οι ιδρυτές της Κώστας Κουκοράβας και Μιχάλης Μιχελής, αξιοποιώντας την εμπειρία τους σε τεχνολογίες machine learning και big data, δημιούργησαν έναν «έξυπνο» σύμβουλο μόδας υποστηριζόμενο από τεχνητή νοημοσύνη.

H Intelistyle χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) για παραγωγή στυλιστικών προτάσεων για εταιρείες μόδας προκειμένου να καλύψουν τον ένα στους δύο ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τέτοιες προτάσεις στα φυσικά ή online καταστήματα που επισκέπτονται. Ουσιαστικά, η λύση της Intelistyle επιτρέπει στα καταστήματα/sites να μειώσουν δραστικά το κόστος σε ανθρώπινο δυναμικό για υπηρεσίες στυλ και να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία αγοράς μέσω προσωποποιημένων συμβουλών για κάθε στυλ και περίσταση, συνδυάζοντας τόσο ρούχα που υπάρχουν ήδη στην γκαρνταρόμπα των πελατών όσο και καινούργια. Ρούχα και συνδυασμοί προσαρμόζονται στο προσωπικό ύφος, στον σωματότυπο και στα χρώματα του χρήστη καθώς και στις τελευταίες τάσεις της μόδας.

Ηλεκτρονικό εμπόριο 481 δισ. δολαρίων

Η ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου, που από 481 δισ. δολάρια το 2018 προβλέπεται να αυξηθεί στα 713 δισ. δολάρια έως το 2022, δημιουργεί όλο και μεγαλύτερες ανάγκες για τέτοια προϊόντα.

Η Intelistyle, που έκανε το ξεκίνημά της τον Δεκέμβριο του 2017, έχει ολοκληρώσει την αρχική ανάπτυξη της τεχνολογίας της και ξεκινά πιλοτικά B2B projects σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, ενώ συμμετέχει στο ειδικευμένο πρόγραμμα Τechstars AI στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ο γύρος χρηματοδότησης που υποστηρίζεται από τη Metavallon VC θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για να εδραιώσει την εταιρεία ως την κορυφαία επιλογή για έξυπνο styling μόδας, να επεκταθεί γρηγορότερα στις αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης καθώς και να αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογία της μέσω των κέντρων τεχνολογίας που διαθέτει σε Λονδίνο και Αθήνα.

«Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μας δουλεύει με απλές φωτογραφίες που τραβούν οι ίδιοι οι χρήστες, «μαθαίνει» συνεχώς από τις τελευταίες τάσεις της μόδας και μετά κάνει εξατομικευμένες προτάσεις, προσφέροντας μια προσωποποιημένη και ολοκληρωμένη εμπειρία, χρησιμοποιώντας τόσο τα υπάρχοντα ρούχα του χρήστη όσο και καινούργια. Η ποιότητα των προτάσεών μας ήδη ξεπερνά τα αποτελέσματα των δημοσιευμένων ακαδημαϊκών ερευνών στον χώρο του αυτοματοποιημένου styling, ενώ μας επιτρέπει να «μαντέψουμε» τις επιλογές ενός ανθρώπινου στυλίστα με εντυπωσιακή ακρίβεια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη Metavallon VC που θα επιταχύνει την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας μας και την παγκόσμια επέκτασή μας» εξηγεί ο ιδρυτής Κώστας Κουκοράβας.

«Σύμφωνα με το 94% των καταστημάτων/sites, η «προσωποποίηση» αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας. Βλέπουμε την Intelistyle να ηγείται στην προσφορά μιας τέτοιας προσωποποιημένης, παραγωγικής καταναλωτικής εμπειρίας. Οι ολοένα αυξανόμενες δυνατότητες που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη στην αυτόματη αναγνώριση εικόνων, συνδυαζόμενες με τον όγκο διαθέσιμων δεδομένων, μπορούν να οδηγήσουν στη δραματική μείωση του κόστους του προσωποποιημένου styling και να το κάνουν ευρέως διαθέσιμο στους αγοραστές στον χώρο της μόδας. Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης μόλις αρχίζει – είναι μια τεχνολογία που θα αλλάξει παραδοσιακούς κλάδους της οικονομίας και θα έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στην κοινωνία μας γενικότερα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε με την ομάδα της Intelistyle καθώς χτίζουν το όραμα και το προϊόν τους στη γρήγορα αναπτυσσόμενη – και μεταλλασσόμενη – αγορά της μόδας» δηλώνει ο Γιώργος Μούσμουλας, Partner της Metavallon.

H Metavallon VC είναι ένα νέο επενδυτικό σχήμα επιχειρηματικών κεφαλαίων ύψους 32 εκατ. ευρώ που εξειδικεύεται σε χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας. Το σχήμα επενδύει στα πολύ αρχικά στάδια επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμες αγορές και τεχνολογίες αιχμής. Εχει ως επενδυτές το Equifund, μια κοινή πρωτοβουλία του ελληνικού κράτους και του European Investment Fund (EIF), καθώς και άλλους ιδιώτες επενδυτές.