«Τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες ανακοινώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4387/2016 για το συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό» τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ.

Η ΠΝΟ αναφέρει ότι «η κατάργηση του Ν. 4150/2013 με τον οποίο και μειώθηκαν και αποψιλώθηκαν οι οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, καθώς και η κατάργηση του κοινωνιοκτόνου νόμου 4387/2016 για τις συντάξεις», αποτελούν θέματα πρώτης προτεραιότητας». Και προσθέτει ότι «η στείρα και πεισματική άρνηση των εφοπλιστών, με την ανοχή των κυβερνώντων, να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας ΣΣΕ για τα φορτηγά πλοία (ποντοπόρα, μεσογειακά και ακτοπλοϊκών Φ/Γ) δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει από 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ