Στα 37,7 εκατ. ευρώ έχουν φτάσει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής των πληγέντων των φονικών πυρκαγιών του Ιουλίου στην Αττική.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση τα 35 εκατ. ευρώ προέρχονται από τρεις κεντρικούς κρατικούς φορείς και συγκεκριμένα 20 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ με πρόνοια για τις ανακατασκευές σπιτιών, 10 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό της Βουλής και 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα υπόλοιπα 2.700.000 προέρχονται από δωρεές πολιτών ή φορέων όπως ξένες πρεσβείες κλπ. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ, καθώς ακόμη εξετάζονται τα αιτήματα.

Έχουν εγκριθεί αλλά δεν έχουν εκταμιευθεί 2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων, όπως είπε ο κ. Βούτσης, το 1 εκατ. ευρώ αφορά τη συλλογή του αμίαντου από τα κτίρια των πληγεισών περιοχών και το υπόλοιπο 1 εκατ. την ειδική φαρμακευτική αγωγή για τους εγκαυματίες.

«Αυτός ο λογαριασμός δεν θα ξεμείνει», διαβεβαίωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι υπάρχουν επιπλέον μεγάλα ποσά από γενναίες δωρεές, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό και θα κατευθυνθούν απευθείας σε διάφορα έργα αποκατάστασης.