Τις επόμενες κινήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την Καραμανλική συνιστώσα της κυβέρνησης, όπως τονίζουν, σχεδιάζουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Στο πλαίσιο αυτό η Φώφη Γεννηματά θα συναντηθεί την Δευτέρα με τον Κώστα Σημίτη προκειμένου να εξετάσουν τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τον τρόπο αντίδρασης στη συνεχιζόμενη σκανδαλολογία.

Στη Χαριλάου Τρικουπη εμφανίζονται ικανοποιημένη από την χθεσινή παρουσία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή ενώ επιμένουν ότι υπάρχει σχέδιο για την απαξίωση και την εκλογική λεηλασία του χώρου.

Η στάση που θα ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής περιγράφηκε κατά την σημερινή ενημέρωση των συντακτών με τη φράση του Σταμάτη Μαλέλη. «Δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω. Θα απαντάμε και θα απαντάμε με γλώσσα σκληρή»

Πέραν της μετωπικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ το Κίνημα Αλλαγής υα εστιάσει στην παρουσίαση των προτάσεων του. Στο πλαίσιο αυτό στις 20 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την προσφορά αξιοπρέπειας στους πολίτες μέσω μια δέσμης 39 μέτρων.

Παράλληλα, πιθανότατα, στις 25 Νοεμβρίου υα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή και θα παρουσιαστεί ο κύριος όγκος των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές.

Η Φωφη Γεννηματά αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση και στο μέτωπο των σχέσεων με τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες και το εντεινόμενο φλερτ τους με τον Αλέξη Τσίπρα. Η κυρία Γεννηματα θα παρευρεθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος η οποία θα επισημοποιήσει την υποψηφιότητα του Φρ. Τιμεμρμανς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.