Μια μέρα μετά την προκλητική και ανιστόρητη παρέμβαση του χρυσαυγίτη Καρακώστα που είπε στην Βουλή ότι ο μόνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που εξελέγη απευθείας από τον λαό ήταν …ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, ένας ακόμα βουλευτής του ακροδεξιού μορφώματος εμφανίστηκε ως υμνητής της χούντας.

Πρόκειται για τον Ι. Λαγό που παίρνοντας τον λόγο με προφανή στόχο να προκαλέσει το δημοκρατικό αίσθημα, αμφισβήτησε ότι υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο. «Πείτε μου έστω δυο ονόματα νεκρών», είπε, καταγγέλλοντας όσους λένε ότι «υπήρχαν νεκροί ενώ δεν υπήρχαν».

Μάλιστα είπε ότι «αυτού του οποίου η προτομή βρίσκεται στο προαύλιο (του Πολυτεχνείου) ήταν εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο».

Σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς τόνισε ότι «δεν μπορεί να λέγονται όχι μόνο ιστορικές ανακρίβειες αλλά να αναπαράγεται εδώ μέσα η φωνή της χούντας», αποκαλώντας τους χρυσαυγίτες «νοσταλγούς της χούντας».

Ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «τους νόμους για τους δολοφόνους και τους εγκληματίες πρέπει να τους ξαναδούμε γιατί η Δημοκρατία πρέπει να αντέξει».

Ο Λαγός αντέδρασε ότι «όνομα νεκρού δεν ακούστηκε…», ενώ ο προεδρεύων Γ. Λαμπρούλης είπε ότι δεν θα αφήσουμε να ακούγονται ύμνοι στην χούντα και τον φασισμό. Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γ. Καρράς που βρισκόταν στο βήμα εξοργισμένος τόνισε: «Ευτυχώς που υπήρξε το Πολυτεχνείο και έχουμε Δημοκρατία διαφορετικά δεν θα είχαμε την ευτυχία να μιλάμε στην αίθουσα αυτή σήμερα».