Δεν έκρυψε την δυσφορία του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος για την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ι. Κεφαλογιάννη σχετικά με όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου. Ο βουλευτής της ΝΔ επικαλέστηκε τις δηλώσεις του πρώην ΥΠΕΞ ο οποίος αποδίδει στον κ. Καμμένο ότι αναφέρθηκε στο υπουργικό συμβούλιο στον Σόρος υποστηρίζοντας (όπως είπε στον ρ/σ 24/7) ότι «έδωσε 50 εκατ. για να κάνουμε εξαγορές στα Σκόπια και ότι έχει διασύνδεση με κάποια εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανήκει στην κυβέρνηση» και ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έκανε τον πόντιο πιλάτο».

Ο κ. Κεφαλογιάννης υπενθύμισε ότι σε πρόσφατη γραπτή απάντησή του ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε μερικώς τους ισχυρισμούς αυτούς κάνοντας αναφορά στον Σόρος για την εταιρεία με τις βίζες. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας είχε απαντήσει στον «γαλάζιο» βουλευτή ότι: «Εεπιθυμώ να επαναλάβω και να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ανέφερα ότι η Κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τ. Σόρος. Αντιθέτως, αναφέρθηκα, στο εν λόγω άτομο, σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση».

Ωστόσο, ο κ. Κατρούγκαλος τον διέψευσε δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία σύμβαση του ΥΠΕΞ που να επηρεάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο από τον Σόρος ή που να έχει συνάψει με τον Σόρος». Κατά τα λοιπά, περιορίστηκε να ψέξει τον ερωτώντα βουλευτή που έκανε τέτοια ερώτηση στην Βουλή λέγοντάς του ότι «δεν πρέπει να ευτελίζουμε το Κοινοβούλιο, δεν είμαστε σε τηλεοπτικό παράθυρο» και κάνοντας λόγο για «φτηνό τρόπο». Εντόπισε δε «πρόβλημα ατζέντας της ΝΔ», τονίζοντας ότι «το Κοινοβούλιο δεν είναι για τέτοια». «Όλα αυτά έχουν απαντηθεί πολλαπλά. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος προς διερεύνηση παρά μόνο για όσους θέλουν να διαστρέψουν την πραγματικότητα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος επέμεινε ότι «έχουν δοθεί αναλυτικές απαντήσεις». «Εξακολουθείτε να εντοπίζετε το ερώτημα στο τι διημείφθη στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΞ», είπε στον κ. Κεφαλογιάννη. «Το Κοινοβούλιο είναι ο χώρος για να δοθούν απαντήσεις», αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος επέμεινε ότι «έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις» και ότι «δεν υπάρχει σκιά αμφιβολίας στον ελληνικό λαό».