Για αστυνομικό ο οποίος τράβηξε όπλο εναντίον απεργών συναδέλφων τους το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Αστυνομικές πηγές υποστήριζαν πως το πρωί στην οδό Ακαδημίας κλιμάκιο απεργών επιχείρησε να ελέγξει εάν εργάζονται συνάδελφοι τους σε οικοδομή και τότε υπήρξε «παρεξήγηση» με αστυνομικούς της Ασφάλειας που ήταν στο σημείο και η παρουσία τους εκεί δεν σχετίζονταν με την κινητοποίηση των οικοδόμων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται ότι «ο συγκεκριμένος αστυνομικός βρισκόταν στο σημείο για λήψη μέτρων σε συμβολαιογραφείο, μαζί με άλλους αστυνομικούς, ενώ ουδέποτε προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο, ούτε απείλησε με αυτό τους παριστάμενους συνδικαλιστές, όπως άλλωστε και οι ίδιοι παραδέχθηκαν στον επικεφαλής Αξιωματικό που μετέβη στο σημείο».

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως «σήμερα το πρωί, ημέρα Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους. Στη συνέχεια, κατέφθασαν στο χώρο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) και εγκλώβισαν τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι».

Και επισημαίνεται ότι «το σημερινό περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια ενός επεξεργασμένου σχεδίου με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους».