Ορισμένα από τα έξι drones της ΕΛ.ΑΣ επιστρατεύονται για τα μέτρα ασφαλείας στην επέτειο του Πολυτεχνείου και τη επιτήρηση των διαδηλωτών.

Δείγμα του φόβου των στελεχών της λεωφόρου Κατεχάκη για εκτεταμένα επεισόδια και της γενικής επιφυλακής που θα υπάρχει τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζει «Το Βήμα» τα μη επανδρωμένα σκάφη της Αστυνομίας θα πετούν- πάνω από τις οδούς Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και άλλες ενώ θα υπερίπτανται του Πολυτεχνείου και της ΑΣΟΕΕ για την παρακολούθηση τυχόν επεισοδίων. Μάλιστα προβλέπεται η ύπαρξη αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ αρμόδιου για τη πλοήγηση των drones στο επιχειρησιακό κέντρο της Αθήνας ώστε να δίνονται εντολές για τη πορεία τους και τη μεταφορά αντίστοιχης εικόνας και από άλλα σημεία της Αθήνας. Οι πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα ξεκινήσει από τις 12 το μεσημέρι της 17ης Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει έξι συνολικά drones που μπορεί να χρησιμοποιηθούν και από την Πυροσβεστική. Τα τρία εξ αυτών είναι ηλεκτροκίνητα και έχουν τη δυνατότητα πτήσης περίπου τεσσάρων ωρών. Ομως διαθέτει και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία μπορούν να πάρουν καύσιμο και έχουν δυνατότητα πτήσης μέχρι και 20 ώρες συνεχόμενες και κάλυψη ακτίνας περίπου 80 χιλιομέτρων, σε όποιο ύψος θέλουν οι χειριστές.