Τον δικτάτορα Παπαδόπουλο θυμήθηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Καρακώστας κατά την συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση λέγοντας ότι «ο μοναδικός μέχρι σήμερα εκλεγμένος απευθείας από το λαό μέσω δημοψηφίσματος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος»!..

Η ανιστόρητη αυτή και προκλητική τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση, ο οποίος ζήτησε τον λόγο για να θυμίσει ότι «ο δικτάτορας Παπαδόπουλος δεν εξελέγη με διαδικασίες δημοκρατικές Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσα στη χούντα». «Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι έχουν τεθεί απολύτως παράνομες όλες οι πράξεις της επταετίας, για να μην αναφερθώ και στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν κατά την διεξαγωγή εκείνου του ψευδεπίγραφου δημοψηφίσματος μετά το δήθεν βασιλικό πραξικόπημα. Αυτά είναι γνωστά ιστορικά γεγονότα και αποτελεί απύθμενο θράσος, τις ημέρες μάλιστα που γιορτάζουμε και τιμάμε, όλη η χώρα και ιδιαίτερα η νεολαία, την εξέγερση του Νοέμβρη, από το βήμα της Βουλής να γίνεται η αποθέωση του δικτάτορα Παπαδόπουλου», σημείωσε.

Αναφορικά δε με την πρόσφατη παρουσία του στην δίκη της Χ.Α. είπε όταν «ένα σήμα για την ανάγκη δημοσιότητας, επιτάχυνσης και απόδοσης της δικαιοσύνης και ταυτόχρονα ήταν μια ανταπόκρισή στη με μεγάλη πλειοψηφία απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία να θυμίσω ότι καλούσε τις χώρες, τα εθνικά κράτη να εντείνουν τον αγώνα τους απέναντι στα φαινόμενα ρατσιστικής, ξενοφοβικής και φιλοφασιστικής βίας».