Στην εκτίμηση ότι «τελικά δεν θα γίνει η Συνταγματική Αναθεώρηση» προχώρησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εξηγώντας ότι «από τη σημερινή συζήτηση άλλα έχει στο κεφάλι του ο κ. Τσίπρας και άλλα ο κ. Μητσοτάκης».

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε, ακόμα, ότι είναι δύσκολο να βρεθεί στην επόμενη Βουλή ο απαιτούμενος αριθμός των 180 βουλευτών για την αναθεώρηση.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εκμεταλλεύτηκε αυτό το θέμα, το 2014, για να ρίξει μια κακή κυβέρνηση και τώρα θέλει να το αλλάξει», ενώ όσον αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρότεινε να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών και να χρειάζονται 165 βουλευτές στην τρίτη ψηφοφορία.

Για το θέμα της Εκκλησίας ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να κάνει πίσω και σημείωσε ότι οι ιερείς αισθάνονται προδομένοι.

Συνδέοντας το θέμα της Εκκλησίας με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης είπε «ότι και να κάνετε εάν αυτές οι αλλαγές δεν γίνονται στην ψυχή του λαού είναι σαν να μη γίνονται».

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είπε ότι δεν πρέπει τώρα να γίνει και ζήτησε επίσης να ψηφιστεί τροπολογία όπου οι βουλευτές να εξαιρούνται από τα αναδρομικά.