Διατάχθηκε άνοιγμα λογαριασμών του Κώστα Σημίτη

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού και μελών της οικογενείας του, ζήτησε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μελών της οικογενείας του, ζήτησε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες γεγονός που επιβεβαιώνεται από την Αρχή. 

Η παραγγελία για το άνοιγμα των λογαριασμών έγινε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, σχετικά με την κατάθεση του Μισελ Ζοσεραν, πάλαι ποτέ στελέχους της εταιρείας Thales, η οποία και  είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών. Ο Ζοσεραν είχε κάνει κατά το παρελθόν γενικές αναφορές για χρηματισμό με άξονα την προμήθεια του συστήματος C4I για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Αρχή έχει επίσης ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Μιχαλη Χρυσοχοϊδη και  Ευάγγελου Μαλεσιου, ενώ παράλληλα σχετικό αίτημα υπάρχει σε Ελλάδα και Γερμανία και για τον αδελφό του πρώην Πρωθυπουργού, Σπύρο Σημίτη, και πάλι με αφορμή δημοσιεύματα για ποσό 800.000 ευρώ – ήδη διενεργείται έρευνα και από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk