• Αναζήτηση
 • Ανδρουλάκης σε Μέρκελ: «Επί της εποχής σας οι φόβοι πολλαπλασιάστηκαν»

  Κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία καταλόγισε ευθύνες για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης, άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

  Κριτική στην γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία καταλόγισε ευθύνες για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης, άσκησε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μέλλον της Ευρώπης ο Νίκος Ανδρουλάκης.

  Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στην γερμανίδα καγκελάριο την ρώτησε αν έχει μετανιώσει για την διαχείριση που έκανε στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και επισήμανε ότι και η ίδια έχει ευθύνες για το μισό εκατομμύριο νέων που εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω της υψηλής ανεργίας και ότι παρά τις θυσίες δεν έχουμε δει την ελληνική οικονομία να βελτιώνεται αισθητά.

  Τόνισε επίσης ότι η κυρία Μέρκελ προτίμησε τις μονομερείς αποφάσεις και τις διακρατικές λύσεις σε προβλήματα όπως η οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό με αποτέλεσμα η Ευρώπη να παραμένει ακόμα ευάλωτη.

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Ανδρουλάκη:

  «Έχετε συνδέσει το όνομά σας με τη διαχείριση των δύο κρίσεων που αποσταθεροποίησαν το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη και την μεταναστευτική κρίση.

  Και τις δύο φορές προτιμήσατε μονομερείς αποφάσεις, τις διακρατικές λύσεις και την απομάκρυνση από το ευρωπαϊκό κεκτημένο με αποτέλεσμα να παραμένουμε ακόμα ευάλωτοι.

  Δεν πρόκειται κυρία καγκελάριε να αποκτήσουμε κοινή ελπίδα εάν δεν ενώσουμε τους φόβους μας, όμως επί της εποχής σας οι φόβοι πολλαπλασιάστηκαν με αποτέλεσμα οι μόνοι ωφελημένοι να είναι οι ακροδεξιοί και οι αντιευρωπαϊστές.

  Εγώ θέλω να σας ρωτήσω ως Έλληνας, αν έχετε μετανιώσει για τη διαχείριση που κάνατε στην οικονομική κρίση της χώρας μου.

  Η δική μου η γενιά γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις ευθύνες του εγχώριου πολιτικού συστήματος, όμως έχετε και εσείς ευθύνες που μισό εκατομμύριο νέοι Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα γιατί δεν μπορούν να βρουν δουλειά, που η χώρα μας έχει πολύ σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα και γιατί ακόμα και σήμερα μετά από πολλά χρόνια μνημονίων και δεσμεύσεων δεν έχουμε δει να αλλάζει η ελληνική οικονομία προς μία καλύτερη κατεύθυνση».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk