Με τη βοήθεια της αστροφυσικού Στεφανί Ζουνό, ένα δημοτικό σχολείο των Αλπεων αποφασίζει να ανακαλύψει τα μυστικά του Σύμπαντος. Από τη Μεγάλη Εκρηξη ως τη δημιουργία των αστεριών, από τα σουπερνόβα ως τις μαύρες τρύπες. Κέντρο όλων των παραπάνω, φυσικά η Γη. Ολα τα παραπάνω είναι στοιχεία που συνθέτουν το θέμα του ντοκιμαντέρ «Children of the Universe» (Ελβετία, 2017, 52′) που σκηνοθέτησε η Καμίλ Μπουντίν και που θα προβληθεί στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Κυριακή 18 Νοεμβρίου (12.00 – 14.00). Κατά τη διάρκεια ενός εισαγωγικού εργαστηρίου αστρονομίας τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι τα πάντα, μικρά και μεγάλα, συνδέονται μεταξύ τους. Μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις στη φύση, με αθώες, ακόμη και απλοϊκές ερωτήσεις, αναζητούν απάντηση στο μεταφυσικό ερώτημα: «Ποια είναι η θέση μας στο Σύμπαν;».

Η προβολή της ταινίας εντάσσεται στο πρόγραμμα του KinderDocs, του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους, το οποίο πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Οπως πάντα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές και δράσεις, καθημερινές για σχολεία και Σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια. Το φεστιβάλ διαρκεί εφέτος ως και τον Μάιο 2019 και απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 9 ετών, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, καθώς και όλους όσοι αγαπούν την τέχνη του ντοκιμαντέρ.

Το φεστιβάλ KinderDocs πραγματοποιείται με την υποστήριξη των σημαντικότερων φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη IDFA (Ολλανδία) και DOXS! (Γερμανία). Διαθέτει έγκριση από το υπουργείο Παιδείας και είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού European Children’s Film Association. Τον Νοέμβριο 2018, το KinderDocs επιμελείται το παιδικό και νεανικό πρόγραμμα του Festival dei Popoli, ενός από τα μεγαλύτερα ιταλικά φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το 1959 στη Φλωρεντία.

Η συγκεκριμένη προβολή του «Children of the Universe» γίνεται στα γαλλικά με ελληνικούς υποτίτλους και με την υποστήριξη της πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα. Η ταινία είναι κατάλληλη (από 9 ετών). Επίσης, μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη δρα  Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Τιμή εισιτηρίου: €3 (παιδιά), €6 (ενήλικοι)
Κρατήσεις για σχολεία / Πληροφορίες: Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, τηλ. 210 3671067-9 (Δευτ. – Πέμ. 10.00-14.00)
Για να διοργανώσουμε το δικό σας KinderDocs (εκτός Αθήνας / Θεσσαλονίκης) επικοινωνήστε μαζί μας: info@kinderdocs.com
Προπώληση εισιτηρίων για την Αθήνα: Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού: Κουμπάρη 1, Κολωνάκι (Τετ. & Πατ. 10.00-18.00, Πέμ. & Σάβ. 10.00-24.00, Κυρ. 10.00-16.00).
Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138
www.benaki.gr
Προσβάσιμο για ΑΜΕΑ