Ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα» σε ανάρτησή του στο Facebook, αναρωτιέται «ποιο ακριβώς είναι το ποινικό αδίκημα, όταν θες να εξακριβώσεις ποιοι είναι αυτοί που κάθονται και παρακολουθούν το σπίτι σου με κράνη και φούλ φέις, την ίδια ώρα μάλιστα που δέχεσαι απειλές από φασίστες που γράφουν απειλητικά συνθήματα στις εισόδους των κατοικιών μας».

Μάλιστα, ο ίδιος προειδοποιεί σε προηγούμενη ανάρτησή του ότι θα συνεχίσει τις… εξακριβώσεις.

«Η περιφρούρηση στα σπίτια μας θα συνεχιστεί. Θα γίνεται έλεγχος και εξακρίβωση στοιχείων σε όποιον κάθεται έξω από αυτά. Και σε όποιον αρέσει…» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα πάντως που η Ελλάδα διασύρεται και διεθνώς με τη δράση της συλλογικότητας, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, δηλώνει πως ο Ρουβίκωνας «πολιτεύεται επενδύοντας στα κενά που αφήνει το επίσημο κράτος».

Ο… έλεγχος των αστυνομικών

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό ξεκίνησε όταν δύο αστυνομικοί της ασφάλειας, που βρίσκονταν απέξω από το σπίτι ενός μέλους της συλλογικότητας, έγιναν αντιληπτοί. Το μέλος του Ρουβίκωνα ειδοποίησε τους συντρόφους του οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο και άρχισαν να ρωτούν τους αστυνομικούς τι έκαναν εκεί.

Όπως φαίνεται από το βίντεο και όπως προκύπτει από ανακοίνωση της, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς αναγκάστηκε να αποκαλύψει την ιδιότητά του και τους έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.

Όπως ακούγεται στο βίντεο με τις συνομιλίες ανάμεσα στις δυο πλευρές, τα  μέλη της συλλογικότητας ζητούν από τους αστυνομικούς να μεταβιβάσουν στους προϊστάμενούς τους, να μην έρχονται με πολιτικά ρούχα οι αστυνομικοί και να παρακολουθούν τα σπίτια τους επειδή τα μέλη της συλλογικότητας γίνονται πολλές φορές στόχοι ακροδεξιών επιθέσεων και μπορεί να συμβεί κανένα ατύχημα!