Για απαράδεκτη ανοχή στη βία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ από αναρχικούς στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας σε δήλωσή του τονίζει πως μετά τις επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και τον έλεγχο ταυτοτήτων σε αστυνομικούς από τον «Ρουβίκωνα», φτάσαμε στην επίθεση εναντίον ανδρών της ΔΙΑΣ από δεκάδες αναρχικούς στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Όπως λέει ο κ. Χαρακόπουλος, «η απαράδεκτη ανοχή της κυβέρνησης στη βία, όχι μόνον έχει αποθρασύνει τις φιλικές της «συλλογικότητες», αλλά θέτει πια σε κίνδυνο την ίδια την ασφάλεια των πολιτών και των αστυνομικών». Και διερωτάται «τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αναλάβουν οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα τις αυτονόητες ευθύνες τους;» προσθέτοντας πως πλέον και ο πιο δύσπιστος συνειδητοποιεί ότι η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου, ενώ σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία σύλληψη.

«Τα σημερινά έκτροπα έχουν ηθικό αυτουργό, και αυτός δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που συστηματικά εδώ και μια σχεδόν τετραετία παραδίδει τη χώρα στην ανομία. Για ό,τι συμβαίνει δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Μοναδική υπηρεσία που έχει να προσφέρει, πριν προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά, είναι να προκηρύξει το ταχύτερο εκλογές» δηλώνει χαρακτηριστικά.