O «Γευσιγνώστης» Νοεμβρίου, που κυκλοφορεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου με το «ΒΗΜΑ» είναι αφιερωμένος στη Θεσσαλονίκη

Οι καλύτεροι σεφ της πόλης μαγειρεύουν τις πιο εμβληματικές της συνταγές!

Μαντί, κεφτεδάκια μοσχαρίσια με σάλτσα από μαϊντανό και καρύδια, μοσχάρι κοκκινιστό με κυδώνια, χιουνκιάρ, γιαουρτλού, αρνάκι με βερίκοκα και κουσκούς, μυδοπίλαφο, χταπόδι με μελιτζάνες, σαρδέλες με τρυφερά κρεμμύδια και σκόρδα, χταπόδι με κρέμα φασολάδας και καραμελωμένο κρεμμύδι, αβγά ενχαμινάδος τουρσί, αρνί φρικασέ και πολλές ακόμη λαχταριστές συνταγές.

Ακόμη, βήμα-βήμα οδηγίες και συμβουλές για να φτιάξετε μόνοι σας εύκολα στο σπίτι το περίφημο κουλούρι Θεσσαλονίκης, αλλά και τα εμβληματικά τρίγωνα Πανοράματος και τη μοναδική μπουγάτσα!

Επίσης, θα μάθουμε για τα εστιατόρια, τα μεζεδοπωλεία, τα μπαρ και τα wine bar της πόλης για τα οποία μιλούν τα μεγαλύτερα ξένα γαστρονομικά περιοδικά, και στα οποία η παράδοση συναντάται με τη σύγχρονη κουζίνα.

Τέλος, θα πάμε μαζί στα μπακάλικα, στους φούρνους, στις αγορές της Θεσσαλονίκης, αυτά που δεν θα πρέπει να «χάσετε» αν επισκεφθείτε την πόλη.

Ακόμη, σε αυτό το τεύχος θα ανακαλύψετε vegan σούπες, σαλάτες με μανιτάρια, πιάτα με λίγες θερμίδες και ιδέες για γεύματα σε 30′.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου με το «ΒΗΜΑ»

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το φαγητό!

Ο Γευσιγνώστης ξέρει, γιατί το ‛χει ψάξει!