Περαιτέρω άνοδο των Πρασίνων, οι οποίοι μάλιστα αναδεικνύονται πρώτη δύναμη μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων, καταγράφει νέα δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Emnid για λογαριασμό της Bild am Sonntag.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η Γενική Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Καρεμπάουερ εμφανίζεται ως δημοφιλέστερη υποψηφιότητα για την διαδοχή της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει στο 25%, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν δύο μονάδες και ανεβαίνουν στο 22%. Ακολουθούν με 15% το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα που κερδίζει μία μονάδα (SPD) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), με την Αριστερά να υποχωρεί κατά μία μονάδα στο 9% και τους Φιλελεύθερους να παραμένουν στο 8%.

Στο ερώτημα σχετικά με τους υποψήφιους για την ηγεσία του CDU, η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ προηγείται με 32% και ακολουθούν ο Φρίντριχ Μερτς με 32% και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν με 9%. Το 14% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν επιθυμεί κανέναν από τους τρεις για την θέση.