Αν τις ευκαιρίες που έκανε απόψε με τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΟΚ, τις είχε και στη Βουδαπέστη ίσως και να έφευγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την Ουγγαρία. Στο σήμερα όμως, οι παίκτες του Λουτσέσκου από το πρώτο λεπτό είχαν σκυλιάσει για να πάρουν τη νίκη που θα τον διατηρήσουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Παρότι δυσκολεύτηκαν στην τελική προσπάθεια πέτυχαν δύο τέρματα. Το πρώτο με τη βοήθεια του Μαρινάκη και το δεύτερο με προβολή του Άκπομ. Για τους φιλοξενούμενος που είχαν ένα παθητικό ρόλο μείωσε ο Καμαρά.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Κίτσιου- Κρέσπο – Βαρέλα και Τόσκα. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Σάκχοφ – Κάνιας με τον Πέλκα μπροστά τους και τους Μπίσεσβαρ – Λημνιό στα άκρα. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Ο Τραϊανός Δέλλας, έχοντας πέντε σημαντικές απουσίες, έλειψε όλος ο βασικός άξονας, παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-2-1 με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Μαρινάκης, αριστερά ο Τσοκάνης και στο κέντρο της άμυνας οι Άργκους και Μαλής. Στη μεσαία γραμμή οι Ντίας και Λουσέρο. Στις πτέρυγες οι Μάνα και Ουίλιαν. Στον άξονα ο Μάζουρεκ και στην κορυφή της επίθεσης ο Καμαρά.

Και τα πόδια στη φωτιά βάζανε και σαν τα «σκυλιά» τρέχανε οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στην αποψινή αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, σε σχέση με το ματς κόντρα στη Βίντι. Ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος από την ομάδα του Αγρινίου από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πιέζοντας έντονα της εστία του Κυριακίδη. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο 10λεπτό οι Ασπρόμαυροι είχαν κερδίσει τέσσερα κόρνερ. Σε ένα απ’ αυτά ο Πέλκας το εκτέλεσε απευθείας στο 10′ με τον Κυριακίδη να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Η πιο μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε στο 15ο λεπτό όταν ο Πέλκας φάτσα κάρτα με την εστία έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έδιωξε σε κόρνερ εντυπωσιακά. Η ομάδα του Δέλλα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην πίεση που ασκούσε ο Δικέφαλος. Οι φιλοξενούμενοι με το που έπαιρναν τη μπάλα, την έχαναν σε δευτερόλεπτα. Ενώ μόλις στο 27′ πάτησαν για πρώτη φορά στα καρέ του Πασχαλάκη.

Οι Θεσσαλονικείς που έβρισκαν τον τρόπο να φτάσουν εύκολα στα καρέ του Πασχαλάκη υστερούσαν στην τελική προσπάθεια. Από στημένες μπάλες, είτε από τις πτέρυγες δεν μπορούσε να βγάλει σε ευνοϊκή θέση ποδοσφαιριστές για γκολ. Στις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα της Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πρωταγωνιστής ήταν ο Σάκχοφ. Ο Ουκρανός μέσος αρκετός φορές προωθήθηκε όμως δεν μπόρεσε ούτε αυτό να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα .

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε επιθετικά και πάλι δημιούργησε καταστάσεις στην εστία του Κυριακίδη, όπως η φάση στο 49′ με τον Μπίσεσβαρ, να θέλει να κρεμάσει τον Κυριακίδη που ήταν εκτός εστίας, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, αλλά και πάλι υστερούσε στην τελική προσπάθεια. Ο Λουτσέσκου αποφάσισε στο 56′ να βάλει και δεύτερο επιθετικό, τον Ακπόμ, για να βοηθήσει στο πρόβλημα του σκοραρίσματος. Ο Παναιτωλικός, στην επανάληψη προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι χωρίς επιτυχία γιατί ο ΠΑΟΚ κατάφερε να λύση τον γόρδιο δεσμό του γκολ.

Μέσα σε δύο λεπτά ο Δικέφαλος βρήκε δίχτυα δύο φορές. Στο 63′ μετά από σέντρα του Λημνιού από τα δεξιά, ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά ανάμεσα σε δυο παίκτες και αφού η μπάλα βρήκε στον Μαρινάκη η μπάλα κατέληξε στην εστία του Κυριακίδη. Στο 65′ ο Σάκχοφ σούταρε, απέκρουσε τη μπάλα ο Κυριακής, αυτή πήγε στο δοκάρι κι έφτασε στα πόδια του Ακπόμ που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει.

Ο Παναιτωλικός, ευτύχησε στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΟΚ να πετύχει γκολ με τον Καμαρά στο 71′ που έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Δικεφάλου. Ο αγώνας στα τελευταία λεπτά άνοιξε με τους γηπεδούχους με αυτός το ρευστό 2-1 να αναζητούν ένα τρίτο τέρμα και οι φιλοξενούμενοι αυτό της ισοφάρισης. Τελικά καμία ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα μέχρι το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη που τον στέλνει και πάλι μόνο του στο ρετιρέ της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κίτσιου (84′ Χατσερίντι), Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Σάκχοφ (71′ Μαουρίσιο), Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (56′ Άκπομ), Πρίγιοβιτς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Τσοκάνης, Άργκους (85′ Λιάβας), Μάλης, Μαρινάκης, Μπαρμπόσα, Λουσέρο, Ντίαζ, Μανά (73′ Ρότσα), Καμαράκ, Μάζουρεκ.