• Αναζήτηση
 • Ανδρουλάκης: Προφανής κοροϊδία οι 10.000 προσλήψεις

  Tο στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε τη συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου ως «καθαρά οικονομική»

  «Το να δηλώνεις ότι θα προσλάβεις 10.000 νέους δημόσιους υπαλλήλους στη θέση των ιερέων που πλέον δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά που το κόστος της εργασίας τους θα συνεχίσει να το πληρώνει το κράτος είναι μία ακόμη προφανής κοροϊδία από τις πολλές που απλόχερα προσφέρει ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια» σχολίασε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης αναφορικά με τα σχέδια που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

  Παράλληλα, το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε τη συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου ως «καθαρά οικονομική» σημειώνοντας πως «πλέον το ποσό της μισθοδοσίας των ιερέων θα διαχειρίζεται από την Εκκλησία, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αυτονομία του απλού ιερέα και ότι το κράτος παραιτείται από κάθε διεκδίκηση αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας».

  Με αφορμή την εκλογή προέδρου της Κομισιόν αλλά και ενόψει των Ευρωεκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης πως «είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί μία ευρύτερη προγραμματική συμφωνία μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων, απέναντι στην στασιμότητα που εκφράζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά και την επιθυμία για διάλυση της Ευρώπης από τις ακροδεξιές δυνάμεις, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτή η πολιτική συμμαχία μπορεί να νικήσει τη συντήρηση και τα άκρα δίνοντας ελπίδα για μια Ευρώπη πιο δημοκρατική και δίκαιη για όλους τους λαούς της».
  Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε απαραίτητη την αναθεώρηση του άρθρου 85 του Συντάγματος σχετικά με την ποινική ευθύνη υπουργών, «ώστε οι πολιτικοί να έχουν την ίδια περίοδο παραγραφής όπως οι απλοί πολίτες και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών», την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την προκήρυξη εκλογών, καθώς και την απαίτηση άδειας της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών «για σοβαρό εθνικό ζήτημα».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk