«H πρόσληψη 10.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων στη θέση των ιερέων που πλέον δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά που το κόστος της εργασίας τους θα συνεχίσει να το πληρώνει το κράτος είναι μία ακόμη προφανής κοροϊδία από τις πολλές που απλόχερα προσφέρει ο κ. Τσίπρας στον Ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια»,  υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» αναφέρει  – με αφορμή την εκλογή προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – πως υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία μιας πολιτικής συμμαχίας μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων, που μπορεί να νικήσει τη συντήρηση και τα άκρα, δίνοντας ελπίδα για μια Ευρώπη πιο δημοκρατική και δίκαιη.

Για το θέμα της Συνταγματικής αναθεώρησης υποστήριξε ότι χρειαζόμαστε θεσμικές αλλαγές για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος, που θα κατοχυρώνουν την σταθερότητα και την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της πολιτικής.

Τέλος, μίλησε για την αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και το μεγαλο οικονομικό όφελος που θα εχει η Ελλάδα από την αγορά εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης, αλλά και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων. Σε περίπτωση φυσικής καταστροφής η βοήθεια που θα παρέχεται από τα κράτη – μέλη δεν θα είναι πλέον εθελοντική, αλλά υποχρεωτική και άμεση. Ελπίδα όλων μας είναι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες πολύνεκρες τραγωδίες όπως της Πορτογαλίας πριν δύο χρόνια, αλλά και της Αττικής φέτος το καλοκαίρι.