Ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας την από 30.7.2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΠΥ με την οποία είχε εγκριθεί ανώτατη τιμή αποζημίωσης για τη μηνιαία θεραπεία των πασχόντων από Parkinson.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει δυο πάσχοντες, βάλλοντας κατά της απόφασης, η οποία όριζε ως ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης ποσό 100 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) για τη μηνιαία θεραπεία των ασθενών από Parkinson, με οποιοδήποτε πιστοποιημένο φάρμακο που περιέχει το συνένζυμο Q10, και μόνον για τις παθήσεις που προβλέπονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας. Οι προσφεύγοντες υποστήριζαν ότι αναγκάζονται να στερούνται την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή, λόγω του υψηλού κόστους της.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ (προεδρεύουσα η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Κυριλλόπουλος) με  την υπ΄ αριθμ. 2156/2018 απόφασή του, ακύρωσε την προσβαλλόμενη απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΥ ως «ανυπόστατη», καθώς δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως απαιτεί ο σχετικός νόμος.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν πάντως ότι συνταγματικά και νόμιμα ορίστηκε το πλαφόν των 100 ευρώ για τη μηνιαία θεραπεία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η απόφαση δεν παραβιάζει το άρθρο 21 του Συντάγματος ως προς την προστασία της υγείας των πολιτών, λόγω των δυσχερών δημοσιονομικών συνθηκών, με άξονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΟΠΠΥ.