Στη δράση του Ρουβίκωνα αλλά και στην ανοχή της κυβέρνησης παρά τις επιθέσεις σε πρεσβείες, κυβερνητικά κτίρια και γραφεία πολυεθνικών εταιρειών αναφέρεται με άρθρο του το περιοδικό Economist.

Με τίτλο «Πως μια ομάδα ταραχοποιών στην Αθήνα μένει ατιμώρητη» περιγράφει τη δράση της αναρχικής ομάδας αλλά και στάση της ελληνικής κυβένησης.
Όπως αναφέρεται, μια ομάδα αναρχικών, ο Ρουβίκωνας, χρησιμοποιεί εξελιγμένες τακτικές για να κάνει την παρουσία της αισθητή.
«Με έδρα μια αίθουσα συναντήσεων κοντά στην κεντρική πλατεία των Εξαρχείων, γεμάτη με διακινητές ναρκωτικών και πωλητές τσιγάρων, ο Ρουβικώνας διεξάγει επιθέσεις εναντίον πρεσβειών, κυβερνητικών κτιρίων και γραφείων πολυεθνικών εταιρειών. Τα μέλη της συνήθως δεν συλλαμβάνονται. Οι εισαγγελείς απέρριψαν τις ενέργειές τους ως «πολύ ασήμαντες» για να δικαιολογήσουν την πλήρη έρευνα» επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Economist.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, «αρκετοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ανέχεται τις δραστηριότητες του Ρουβίκωνα ελπίζοντας να διαβεβαιώσει τους αριστερούς ψηφοφόρους ότι παρά τη σκληρή λιτότητα που υπαγορεύτηκε από τους πιστωτές, το κόμμα παραμένει ακόμα στην καρδιά του ριζοσπαστικού κινήματος».
Ο Economist αναφέρεται και στην παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος -όταν μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στη Βουλή- έδωσε «εντολή για την άμεση απελευθέρωσή τους στη λογική ότι «ήταν μια απλή πράξη διαμαρτυρίας»».
Πάντως, όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, «στελέχη της αντιτρομοκρατικής ανησυχούν ότι η ομάδα γίνεται ένα κέντρο εκπαίδευσης για εξτρεμιστές».