• Αναζήτηση
 • Πρώην πεζοναύτης ο μακελάρης στην Καλιφόρνια

  Πρόκειται για τον Ίαν Λόνγκ ο οποίος ήταν 28 ετών, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Βεντούρα, Τζεφ Ντιν, για τον οποίο οι Αρχές έκαναν λόγο για ένα επεισόδιο περιέργης συμπεριφοράς την περασμένη άνοιξη που θεωρήθηκε ως μετατραυματική διαταραχή άγχους λόγω του παρελθόντος του ως στρατιωτικός

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στους πεζοναύτες φαίνεται πως είχε υπηρετήσει ο δράστης του μακελειού στην Καλιφόρνια, σε ένα μπαρ στο προάστιο Θάουζαντς Όουκς, που κόστισε τον θάνατο σε 12 ανθρώπους.

  Πρόκειται για τον Ίαν Λόνγκ ο οποίος ήταν 28 ετών, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Βεντούρα, Τζεφ Ντιν, για τον οποίο οι Αρχές έκαναν λόγο για ένα επεισόδιο περιέργης συμπεριφοράς την περασμένη άνοιξη που θεωρήθηκε ως μετατραυματική διαταραχή άγχους λόγω του παρελθόντος του ως στρατιωτικός.

  «Είχαμε πολλές επαφές με τον Λονγκ επί σειρά ετών, για μικροεπεισόδια», εξήγησε ο σερίφης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Τον περασμένο Απρίλιο αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του και, επειδή εκείνος συμπεριφερόταν με παράλογο τρόπο, κάλεσαν ειδικούς ψυχολόγους.

  Ο δράστης φαίνεται ότι πυροβολούσε στην τύχη τα θύματά του μέσα στο μπαρ, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πιστόλι των 45 χιλιοστών. Τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα.

  Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο δράστης πετούσε καπνογόνα ενώ παράλληλα πυροβολούσε μέσα στο μπαρ.

  Σύμφωνα με τους Los Angeles Times που επικαλείται πληροφορίες αστυνομικών πηγών, έπεσαν τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί, ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ένας άνδρας εισέβαλε στο μπαρ στις 23.30 όταν ο χώρος ήταν γεμάτος από νέους που συμμετείχαν στην φοιτητική βραδιά και άνοιξε πυρ με ένα μαύρο περίστροφο, πριν πυροδοτήσει καπνογόνα που ξεκίνησαν μία πυρκαγιά, για να συνεχίσει έπειτα να πυροβολεί.

  Τουλάχιστον 200 άνθρωποι βρίσκονταν στον χώρο του μπαρ την ώρα της επίθεσης.

  Πρόκειται για το τρίτο μακελειό που σημειώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, έξι ημέρες μετά τον θάνατο δύο γυναικών σε τάξη γιόγκα στη Φλόριντα και 12 ημέρες μετά αφότου ένας σκοπευτής σκότωσε 11 λατρευτές σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ, φωνάζοντας «οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk