Η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη και η επετειακή εκδήλωση για τον ένα χρόνο από την δημιουργία του Κινήματος  Αλλαγής αποτελούν τα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει η Χαριλάου Τρικούπη.

Σήμερα οι επιτελείς του επικοινωνιακού επιτελείου έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ενημερωτικό σημείωνα στο οποίο περιγράφεται η στρατηγική αλλά και οι θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την Αναθεώρηση.

Παρά την επισήμανση ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετατρέπουν τη χώρα σε αρένα λάσπης το Κίνημα Αλλαγής συμμετέχει σε αυτήν την κορυφαία διαδικασία με δυο στόχους. Να προστατέψει τη σοβαρότητα των θεσμών και να μην επιτρέψει η Αναθεώρηση να γίνει ερήμην τους να μην μπορεί να αποτελεί υπόθεση ενός μόνο κόμματος.

Το Κίνημα Αλλαγής προσέρχεται στη συζήτηση με τις προτάσεις του που έχουν ως βάση την επιστολή που είχε στείλει η Φώφη Γεννηματά στους πολιτικούς αρχηγούς. Οι επιτελείς του όμως τονίζουν ότι είναι έτοιμοι να συζητήσει κάθε άλλη πρόταση που συμβάλλει στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των πολιτών.

Ήδη κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προστέθηκαν 3 νέες προτάσεις.

Η πρώτη αφορά την Μεταρρυθμιστική ώθηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η δεύτερη την εγγύηση της πολιτείας για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης των πολιτών και η τελευταία την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θέτει η ψηφιοποίηση της κοινωνίας και της οικονομίας.

Το Κίνημα Αλλαγής εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει συντεταγμένη εικόνα στη Βουλή. Δεν είναι τυχαίο ότι στη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής  εισηγητές θα είναι οι Α. Λοβέρδος, Ε. Βενιζέλος και Θ. Παπαθεοδώρου.

Σε ότι αφορά την εκδήλωση στο Σπορτινγκ τη Δευτέρα η κινητοποίηση είναι πυρετώδης.

Η εκδήλωση κατά την οποία η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να ξεδιπλώσει την στρατηγική του Κινήματος θα σηματοδοτήσει την έναρξη της μάχης για τις εκλογές.