• Αναζήτηση
 • Ενημέρωση για πτήση τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο

  Η τουρκική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημέρωσε τηλεφωνικά την ΥΠΑ για την επικείμενη πτήση των τουρκικών αεροσκαφών – Χαμηλοί τόνοι από πλευράς Ελλάδας

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αν και η Τουρκία αρνείται να υποβάλλει σχέδια πτήσεως για τα στρατιωτικά της αεροσκάφη όταν αυτά εισέρχονται στο FIR Αθηνών (όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες εναέριας κυκλοφορίας) ωστόσο ανήμερα της εορτής των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ (που είναι προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας), προχώρησε σε μια θετική εξέλιξη:

  Η τουρκική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημέρωσε τηλεφωνικά την ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που θα εκτελούσαν πτήση στο Αιγαίο.

  Το γεγονός επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Βουλή.

  Η Πολεμική Αεροπορία προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, τη στιγμή που δεν αναμένει από την Τουρκία να επαναλάβει την κίνησή της αυτή.

  Και βεβαίως δεν περιμένει στο άμεσο μέλλον τα τουρκικά μαχητικά να υποβάλλουν σχέδια πτήσεως όταν εισέρχονται στο FIR Αθηνών ή να σταματήσουν τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

  Η κίνηση των Τούρκων πάντως γίνεται ένα μήνα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk