Πλήθος κόσμου αναμένεται να φθάσει στους Βουλιαράτες μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, ημέρα της κηδείας του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αλβανών αστυνομικών την 28η Οκτωβρίου.

Για το λόγο αυτό, τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή έχουν αυξηθεί. Οι Αρχές τόσο από την μια όσο και από την άλλη πλευρά των συνόρων έχουν λάβει ειδικά μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθούν γεγονότα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις των δυο χωρών, τώρα που το κλίμα είναι τόσο τεταμένο.

Δεκάδες πούλμαν έχουν ναυλωθεί προκειμένου να παραστούν στην κηδεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, έφτασε στο χωριό η νεκροφόρα που μετέφερε την σορό. Γονείς, συγγενείς και φίλοι τον Κωνσταντίνο Κατσίφα και τον συνόδευσαν προς την οικία των γονιών του.

Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία για να τον αποχαιρετήσουν και να θρηνήσουν τον χαμό του, ενώ ο Κωνσταντίνος Κατσίφας διακρίνεται να φορά στρατιωτική περιβολή. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, ο ίδιος θα ταφεί με τα στρατιωτικά ρούχα του.

Η οικογένεια μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα την παρέλαβε τα ξημερώματα της Τετάρτης από το νεκροτομείο Τιράνων. Η εισαγγελία Τιράνων, ύστερα από την παρέμβαση της αλβανικής προεδρίας, έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας η οποία ζει δραματικές στιγμές.

Αν και δικαιωμένη η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα που πήρε την σορό του γιου της εκφράζει το παράπονό της ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν τους βοήθησε. Όπως είπε, περιμένει ακόμα, ένα τηλέφωνο από τον πρωθυπουργό.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος της οικογένειας Α. Λυκουρέζος, μιλώντας στον ANT1, σημείωσε πως στόχος της οικογένειας είναι να μάθει τι ακριβώς έγινε. «Δεν θα είναι εύκολο το έργο. Πρέπει όμως να δούμε τι έχει γίνει ώστε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες εκεί που πρέπει».