Την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση διοργανώνει ο νεοσυσταθείς Όμιλος για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα – O.I.E.E. (Association of History Education in Greece – A.H.E.G.), μέλος της EUROCLIO (European Association of History Educators).

Η διημερίδα με τίτλο «Η Κλειώ πάει σχολείο. Η διδασκαλία της Iστορίας και η δημόσια παιδαγωγική» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) και θα πραγματευθεί φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τη σχολική αλλά και τη δημόσια ιστορία.

Ο Όμιλος φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης όχι μόνο μεταξύ των εκπαιδευτικών που διδάσκουν Ιστορία σε όλες τις βαθμίδες, αλλά και με επιστημονικά ιδρύματα, οργανισμούς, ενώσεις και με κάθε αρμόδιο φορέα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που ασχολείται ή έχει σχέση με την ιστορική εκπαίδευση, τη διδακτική της ιστορίας και τη σχετική επιστημονική έρευνα με στόχο τη βελτίωση της ιστορικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα υπάρχει δυνατότητα για εγγραφές νέων μελών, ενώ με τη λήξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί και γενική συνέλευση, στην οποία θα συζητηθούν οι δράσεις του Ομίλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του Ομίλου.