«Βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδας. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να απονείμω τις τιμητικές πλακέτες στους πρωτοπόρους αεροπόρους μας που σχεδόν 50 χρόνια πριν άνοιξαν ουρανούς για τις επόμενες γενιές. Βρίσκομαι ανάμεσα σε στελέχη που υπηρετούν για δεκαετίες με αυταπάρνηση, αλλά και τους επόμενους τους Ίκαρους που περιμένουν τη σειρά τους».

Αυτό ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας ξεκινώντας τον χαιρετισμό του στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη η Πολεμική Αεροπορία, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» στο Μέγαρο Μουσικής προαναγγέλλοντας την άμεση επιστροφή αναδρομικών ύψους 820 εκατ. ευρώ.

«Πρέπει τώρα να τολμήσουμε να καταπιαστούμε με τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που μας κρατούσαν καθηλωμένους. Οπως γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα για να απογειωθείς χρειάζεται τόλμη. Τόλμη χρειάζεται στην αεροπορία και στην ζωή και στην πολιτική. Η πολιτεία σας χρωστά ευγνωμοσύνη για την στάση σας τα χρόνια της κρίσης. Το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται στην βουλή αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα στον τόπο. Αύριο η δια νόμου επιστροφή των αναδρομικών ύψους 820 εκατ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα έχουν δοθεί» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι νομικής δέσμευσης η επιστροφή των αναδρομικών…. Σας διαβεβαιώνω ότι η δικαιοσύνη θα επιστρέψει στον τόπο» τόνισε.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν και διαθέτει την κατάλληλη αποτρεπτική δύναμη, προκειμένου να «απαντήσει».

«Ζούμε σε μια περίοδο εντάσεων και προκλήσεων στην περιοχή μας. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική ισχύ, με αποκλειστικό σκοπό τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Σέβεται και επιδιώκει άριστες σχέσεις γειτονίας. Δεν απειλείται από κανένα και δεν απειλεί κανένα» είπε.

Και πρόσθεσε: «Οι πιλότοι μας αντιμετωπίζουν με ικανότητα, νηφαλιότητα και επαγγελματισμό εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Αντιμετωπίζοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά κάθε πρόκληση, συμβάλλοντας στην αποκλιμάκωση των εντάσεων. Εκ μέρους κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα σας ευχαριστούμε για αυτό».