Κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση τους στο θέμα των σχέσεων Εκκλησίας- Κράτους άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Για μια ακόμη φορά σε ένα σημαντικό  θέμα όπως οι σχέσεις Εκκλησίας κράτους, γίνονται προεκλογικοί χειρισμοί που θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζουν» τόνισε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι ήδη το πρώτο θύμα είναι ο λαϊκός κλήρος.

«Δεν είναι τυχαίο ότι και σε αυτό το θέμα Τσίπρας Μητσοτάκης και Καμμένος πάνε μαζί» κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Γεννηματά θα έχει επικοινωνία τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όσο και με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σχετικά με τη συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας.

Κατά την κ. Γεννηματά υπάρχουν ερωτηματικά από τη συμφωνία όσον αφορά στη μισθοδοσία των κληρικών και το καθεστώς που θα έχουν. Επίσης, όπως τονίζει το ΚΙΝΑΛ σε σχέση με το Πατριαρχείο υπάρχουν λεπτά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν.

Σε ότι αφορά στη συμφωνία η κ. Γεννηματά μιλώντας στην ΚΟ τόνισε ότι απέχει από την διακήρυξη Τσίπρα για διακριτούς ρόλους Εκκλησίας-Κράτους.

Σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι υπήρξε ομοφωνία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία θα κατέβει συντεταγμένα στη συζήτηση στη Βουλή.