Ερώτηση στους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας απευθύνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, «αναφορικά με την απαίτηση της αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, να δοθεί τέλος στη χρησιμοποίηση του τραγουδιού ‘Μακεδονία ξακουστή’».

«Μια διαφαινόμενη συγκατάθεση του έλληνα πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, παρά εναντίωση στις πρωτοφανείς απαιτήσεις της κυβέρνησης του κ. Ζάεφ να δοθεί τέλος στη χρησιμοποίηση του τραγουδιού «Μακεδονία ξακουστή» στις παρελάσεις, αποδεικνύει η εκκωφαντική σιωπή που βασιλεύει στο υπουργείο Εξωτερικών τις τελευταίες μέρες» αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

Προσθέτει, δε, ότι «οι προκλητικές δηλώσεις δια στόματος της αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, κ. Σεκερίνσκα, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως τέτοια συνθήματα δεν κινούνται στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, έρχονται στο θλιβερό απόηχο της αποβολής μαθητών στον Γέρακα επειδή τραγούδησαν το ‘Μακεδονία ξακουστή’ στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου».

Είναι χαρακτηριστικό, σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης, ότι οι δηλώσεις της κ. Σεκερίνσκα φαίνεται πως απορρέουν από την ερμηνεία της ίδιας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καλεί τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας να ενημερώσουν τη Βουλή αν επιδοκιμάζουν τις δηλώσεις της αντιπροέδρου της ΠΓΔΜ, αν οι παραπάνω δηλώσεις συνάδουν με το πνεύμα και την ερμηνεία της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν προτίθενται να προβούν στην απαγόρευση της χρησιμοποίησης του τραγουδιού «Μακεδονία ξακουστή» στις παρελάσεις, ή άλλες δημόσιες εκδηλώσεις, και αν υπάρχει περίπτωση να απαγορευτεί από τις στρατιωτικές μπάντες να παιανίζουν το «Μακεδονία ξακουστή» στο πνεύμα της τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.