«Ακόμη περιμένουμε τη σορό του παιδιού μας» ανέφερε πριν από λίγο η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες ότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από τις αλβανικές Αρχές για την παράδοση της σορού του 35χρονου στην οικογένεια.

«Τι να την κάνουμε τη ζωή μας χωρίς το παλικάρι μας. Μας διαλύσανε. Ακόμη περιμένουμε τη σορό του παιδιού μας. Έχουμε αρρωστήσει» τόνισε η Βασίλεια Κατσίφα μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δικηγόρος της οικογένειας Ευθύμιος Ναυρίδης, θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτο, ώστε να το παραδώσει στην οικογένεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων της Αλβανίας αποδέχθηκε το αίτημα της οικογένειας να παραλάβει τη σορό του 35χρονου, η οποία για 10η μέρα παραμένει στο νεκροτομείο Τιράνων. Ωστόσο, τίποτε δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής με αποτέλεσμα να συνεχίζεται ο Γολγοθάς της οικογένειας.

Ο κ. Ναυρίδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι είναι νωρίς ακόμα για να μπορούμε να πούμε με σιγουριά πότε θα παραδοθεί η σορός, καθώς η οικογένεια του Κατσίφα δεν έχει ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση.

Στο θέμα της καθυστέρησης της επιστροφής της σορού από τις αλβανικές Αρχές, αναφέρθηκε και  ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι η εισαγγελία σοβαρών αδικημάτων των Τιράνων ισχυρίζεται «προφορικά» ότι θέλει να ολοκληρωθεί η έρευνα όσον αφορά την ποινική δικογραφία που έχει ανοίξει και «αφού ολοκληρωθεί να δώσουν τη σορό και θα μπορέσει και η οικογένεια να έχει πρόσβαση στη δικογραφία».

«Ομολογώ αυτό για μένα είναι ανεξήγητο και περίεργο το ότι δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η έρευνα», τονίζει και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση δέκα ημέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του νεκρού.