Οι χάρτινοι λογαριασμοί που αποστέλλονται στους καταναλωτές από τη ΔΕΗ, μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων, θα επιβαρύνονται με ένα ευρώ, δηλαδή όσο περίπου είναι το κόστος έκδοσης και αποστολής τους. Αυτό αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της επιχείρησης, με την πεποίθηση ότι θα λειτουργήσει ως κίνητρο για όλους τους πελάτες της, προκειμένου να επιλέξουν τα ηλεκτρονικά τιμολόγια.

Με τον ηλεκτρονικό λογαριασμό, οι καταναλωτές θα μπορούν να εκμεταλλεύονται παράλληλα και όλες τις δυνατότητες διαχείρισης διαφόρων άλλων θεμάτων, όπως είναι η έκδοση μηνιαίου λογαριασμού. Επίσης, βελτιώνεται ο χρόνος και η ποιότητα εξυπηρέτησης, εξοικονομούνται πόροι, ενώ περιορίζεται και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ομίλου, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών αειφορίας της επιχείρησης.

Η απόφαση του ΔΣ για χρέωση ενός ευρώ στους χάρτινους λογαριασμούς θα τεθεί σε ισχύ από την 01.12.2018. Ωστόσο, στην περίπτωση που οι πελάτες προβούν σε εγγραφή στο e-bill και επιλέξουν λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού έως 31.12.2018 και η χρέωση έχει ήδη ενσωματωθεί σε λογαριασμό τους, αυτή θα πιστωθεί στο επόμενο τιμολόγιο που θα εκδοθεί.